Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Jak a na čem umlít kávu?

Jakou hrubost kávy zvolit: Jednoduché pravidlo říká, že čím jemnější je mletí, tím menší čas potřebujete k extrakci kávy  Více v článkudoubleshot
  • Jakou hrubost kávy zvolit

    Jakou hrubost kávy zvolit

    Jednoduché pravidlo říká, že čím jemnější je mletí, tím menší čas potřebujete k extrakci kávy

    Autor: doubleshot

  • Turecká káva

    Turecká káva

    Nejjemnější mletí je na tureckou kávu (nikoliv na českého turka, pozor), která se u nás většinou moc nevidí

    Autor: Doubleshot.cz

  • Espresso

    Espresso

    Druhé nejjemnější mletí je vhodné pro espresso a mokka konvičku

    Autor: Doubleshot.cz

  • Mokka

    Mokka

    Druhé nejjemnější mletí je vhodné pro espreso a mokka konvičku

    Autor: Doubleshot.cz

  • Filtrovaná káva

    Filtrovaná káva

    Poté už následují klasické filtrační metody - chemex, vac pot, V60 a aeropress vyžadující střední hrubost

    Autor: Doubleshot.cz

  • Český turek

    Český turek

    Pokud máte rádi klasického turka, melte o něco hruběji

    Autor: Doubleshot.cz

  • French press

    French press

    Hrubší mletí vyžaduje kvůli kovovému sítku french press a nejjednodušší filtrační metoda Clever Dripper - chytráček

    Autor: Doubleshot.cz

  • Mlýnek na kávu

    Mlýnek na kávu

    Zkrášlí interiér a ještě vám namele čerstvou kávu - jen s nastavením hrubosti nepočítejte

    Autor: SXC

  • Mlýnek na kávu

    Mlýnek na kávu

    Stará dobrá klasika také dobře poslouží. Mnohé mlýnky jsou velmi kvalitní a můžete je směle používat i dnes.

    Autor: Copyright © 123RF Stock Photos

  • Mlýnek na kávu

    Mlýnek na kávu

    Staré mlýnky je třeba rozebrat, vyčistit a promazat. „Nejdříve ale doporučuji zkusit, zda melou dostatečně jemně a rovnoměrně. Kvalitní jsou totiž jen některé a jiné mohla zničit vlhkost, prach, koroze nebo prostě opotřebení,“ radí Jaroslav Tuček, zakladatel pražírny doubleshot

    Autor: Copyright © 123RF Stock Photos

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Hario Mini Mill, základní ruční mlýnek, který bohatě stačí, pokud připravujete maximálně dvě kávy naráz

    Autor: Archív doubleshot

  • Mlýnek na kávu

    Mlýnek na kávu

    Hario Mini Mill je díky kompaktním rozměrům vhodný i na cesty

    Autor: Doubleshot.cz

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Hario Mini Mill a Hario Skerton - dva mlýnky vhodné pro domácí přípravy především filtrované kávy. Menší je ideální na přípravu 1-2 šálků, větší se hodí i pro malé kanceláře nebo kolektivy, pokud nejsou lenivé a jsou ochotné mlít ručně.

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Hario Skerton - větší ruční mlýnek, se kterým v pohodě připravíte i konvičku kávy bez namožení ruky

    Autor: Archív doubleshot

  • Mlýnek na kávu

    Mlýnek na kávu

    Mlýnek na kávu Skerton

    Autor: Doubleshot.cz

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Elektrický mlýnek Baratza Encore. Ideální doplněk do kanceláře, kde si potrpí na kvalitní filtrovanou kávu. Baratza Encore namele na požadovanou hrubost i větší množství kávy a hodí se tak k moderním překapávacím kávovarům. Užijete ho ale i v domácnosti, pokud nechcete, nebo nemůžete mlít kávu ručně.

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Baratza Sette 270W. Špičkový mlýnek, který vám namele kávu i na espreso a vyrovná se kavárenským mlýnkům, přitom je levnější než profi vybavení

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Baratza Sette 270W - specifický je i svou velkou odolností a jednoduchostí ovládání

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Baratza Sette 270 - umožňuje stejně jako jeho kolega 270W velmi přesné nastavení hrubosti a můžete si díky němu připravit špičkovou kávu i doma. Jinak o něm platí totéž, co o předcházejícím: Špičkový mlýnek, který vám namele kávu i na espreso a vyrovná se kavárenským mlýnkům, přitom je levnější než profi vybavení. Specifický je i svou velkou odolností a jednoduchostí ovládání.

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Ruční mlýnek Porlex. Díky nastavitelné hrubosti mletí si na něm namelete kávu na libovolnou hrubost a díky nerezovému zpravování a kompaktním rozměrům (zapadne přesně do aeropressu) je ideální společník i na cesty.

    Autor: Archív doubleshot

  • Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Jak a v čem namlít kávu, aby chutnala

    Ruční mlýnek Porlex

    Autor: Archív doubleshot