Všechny galerie Zpět

Fotogalerie: Bez odpadu: 8 tipů, jak použít zbytky potravin - obrázek 3

Bonbony: Když vám zbudou tvrdé bonbony, nebojte se je naložit přes noc do láhve s vodkou. Bonbony se rozpustí a vodku přemění ve sladký a voňavý likér.  Více v článkuPixabay.com / Daria-Yakovleva, podle licence: Public domain
  • Citron

    Citron

    Kůra z chemicky neošetřených citronů má v kuchyni pestré využití. Usušená může dodat chuť omáčkám, moučníkům nebo třeba i čaji.

    Autor: Pixabay.com / Ajale, podle licence: Public domain

  • Citron

    Citron

    Nebo si zkuste připravit třeba kandovanou kůru nebo citrusy provoněný cukr

    Autor: Depositphotos.com

  • Bonbony

    Bonbony

    Když vám zbudou tvrdé bonbony, nebojte se je naložit přes noc do láhve s vodkou. Bonbony se rozpustí a vodku přemění ve sladký a voňavý likér.

    Autor: Pixabay.com / Daria-Yakovleva, podle licence: Public domain

  • Víno

    Víno

    Když se někdy stane, že koupíte víno, které vám nechutná, není důvod ho hned vylévat. I nevypité víno má právo na druhý život. Zkuste z něj udělat třeba vinný ocet.

    Autor: Pixabay.com / jarmoluk, podle licence: Public domain

  • Slanina

    Slanina

    Pokud často smažíte slaninu, určitě byste neměli opomíjet tuk, který se z ní vyškvaří. Tento tuk přelijte z pánve do zavařovací sklenice a uschovejte v ledničce. Můžete na něm smažit třeba cibulku do základů různých pokrmů.

    Autor: Pixabay.com / zalazaksunca

  • Kosti

    Kosti

    Kuřecí, vepřové, a především hovězí kosti jsou výborným základem pro přípravu poctivého vývaru

    Autor: Pixabay.com / RitaE, podle licence: Public domain

  • Zbytky zeleniny

    Zbytky zeleniny

    Kromě kostí se do masového i čistě zeleninového vývaru také hodí všechny zeleninové odřezky a zbytky

    Autor: Depositphotos.com

  • Zbytky zeleniny

    Zbytky zeleniny

    Smoothie bude stejně dobře chutnat, když ho umixujete i ze zbytků od přípravy salátu nebo z odřezků kořenové zeleniny

    Autor: Pixabay.com / pelambung, podle licence: Public domain

  • Bramborové slupky

    Bramborové slupky

    Nejlepší brambůrky ze všech jsou ty z bramborových slupek

    Autor: Pixabay.com / sonja_paetow, podle licence: Public domain

  • Zeleninové slupky

    Zeleninové slupky

    Chipsy lze připravit nejen z bramborových, ale i jiných zeleninových slupek, jako je například mrkev nebo petržel

    Autor: Depositphotos.com

  • Pečivo

    Pečivo

    Z tvrdého chleba a jiných druhů pečiva můžeme připravit křupavé krutonky

    Autor: Pixabay.com / Mateya, podle licence: Public domain

  • Pečivo

    Pečivo

    Opečené kostky chleba se hodí nejen do polévky, ale také například do salátů

    Autor: Pixabay.com / Teeale, podle licence: Public domain