Hlavní navigace

Názor k článku Živočišné potraviny vlákninu prakticky neobsahují od Honzas - Asi mnoho lidí neví, co přesně je za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2014 13:00

    Honzas (neregistrovaný)

    Asi mnoho lidí neví, co přesně je za proces ta rafinace. Zni to sice odborně, ale nejde o nic jiného než rozpuštění cukrových zrn za vyšší teploty, čištění a opětná krystalizace.

    Smyslem je dostat z cukru všechny nečistoty, pesticity, oleje, prostě všechno co se během pěstování, sklizně a zpracování do suroviny dostane.

    Takže pokud chcete obejít poslední krok, musíte mít surovinu nejlépe v BIO kvalitě, pečlivě očištěnou před zpracováním. Opravdu nestačí odebrat cukr z odstředivky, t.j. před vlastní rafinací.

    Osobně se domnívám, že opravdový nerafinovaný cukr se dělá jenom z cukrové třtiny. Z cukrovky se se prostě obarví cukr normální.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).