Hlavní navigace

Názor k článku Pozor: na nosních kapkách vzniká těžká závislost! od Franta - Tedy já jsem asi někde mezi. Kapky do nosu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2011 18:32

    Franta (neregistrovaný)

    Tedy já jsem asi někde mezi.
    Kapky do nosu používám, protože mám od přírody zúžené průchody v nose a mám permanentní rýmu, permanentně zduřelou sliznici.

    Kapky ale používám jen 1x za den - večer před spaním (jinak bych špatně spal). Nechám je minutu působit, nos pak propláchnu vodou a stříknu ještě mořskou vodu s panthenolem.

    Určitá závislost v tom je, ale ne tak hrozná. Nemám kapky u postele, po kapsách, v ledvině. A když náhodou dojdou, tak to holt nějak přežiju. Moc se nevyspim, ale tragédie to není.

    Na druhou stranu toto již trvá léta. Občas mi alergoložka předepíše takový nosní sprej na úplně jiném principu (kortikoidy?), který nemá okamžitý účinnek na splasknutí sliznice, ale po pár dnech braní se sliznice zlepší tak, že pak klasické kapky na rýmu nepotřebuju. Jenže ani tento sprej není asi zrovna zdravej a doktorka je mi ho ochotna napsat tak 2x do roka. Ale situaci to vyřeší tak na měsíc a pak holt zase nastoupí klasické kapky.

    Takto jak to provozuju, mi to víceméně vyhovuje, resp. nevím o lepším řešení. Nemám žádné vedlejší příznaky, které v diskusi popisují težce závislí, kteří si stříkají mnohokrát denně. Ani to neleze do peněz, protože při stříknutí si 1x za den mi kapky vydrží dlouho. Ale samozřejmě bych nějaké řešení ocenil, jen nevím, jaké.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).