Hlavní navigace

Názor k článku Záhada autoimunitních onemocnění od Taky skoro doktor - Pokud vím tak Dr. Semmelweis doporučoval dezinfekci v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2014 19:31

    Taky skoro doktor (neregistrovaný)

    Pokud vím tak Dr. Semmelweis doporučoval dezinfekci v porodnicích už v polonině 19.stol a okolo r 1880 už dezinfikovali skoro ve všech porodnicích. A nezůstali jen u chlorového vápna. Ta hygiena má nesporně velký význam, ale úmrtnost novorozenců, batolat a malých dětí začala výrazněji klesat až po zahájení očkování proti jednotlivým nemocem.
    Je to vidět i na příkladu rozvojových zemí, kde byla očkování zahájena.
    I při zachování životních návyků a úrovni hygieny úmrtnost na inf. nemoci klesá. Bohužel nastává horší problém, že ty děti neumírají na inf. nemoci, ale jako jinak zdravé na podvýživu. Ale to už nemůže řešit medicína.
    Ale nemusím chodit tak daleko. Tragická úroveň hyg. návyků valné většiny našich opálených spoluobčanů a i bezdomovců je obecně známa. Ale vzhledem k tomu, že mají své děti rádi a očkování je zadarmo, tak se mu nevyhýbají, spíš naopak chtějí zadarmo všechno.
    Není statisticky doloženo, že by jejich děti umíraly víc než bílé.
    Ono ta hygiena je totiž obousečná zbraň. I přemíra čistoty škodí vaší imunitě. A naopak ušmudlané děti hrající si v prachu na tom mohou být paradoxně lépe.
    VB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).