Hlavní navigace

Názor k článku Vzteklina je neléčitelná od Vitalií zastrašovaný - Podle mne je preventivní vakcinace pěkná blbost. Podle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2013 21:19

    Vitalií zastrašovaný (neregistrovaný)

    Podle mne je preventivní vakcinace pěkná blbost. Podle mne je blbost nechat se očkovat i hned po pokousání.

    Pokud vás pokouše velký pes a máte možnost ho sledovat, tak do 14-ti dní (od jeho nákazy) by s velmi velkou pravděpodobností již nežil, a divně (vyhledával by vodu, měl by vidiny, nežral by) by se choval již dříve. U menšího domácího zvířete by byl průběh ještě rychlejší.
    Přitom by vás stále měli být lékaři schopni během této doby "zachránit" a vzteklina by u vás neměla propuknout.

    Kolik lidí již bylo v ČR zbytečně preventivně léčeno na vzteklinu. Přitom ani jeden výskyt vztekliny u domácích zvýřat prý nebyl zaznamenán celá desetiletí.
    Tuto znalost má každý veterinář a potvrdí vám, že zvíře není třeba ani usmrtit, aby mohl být proveden test, ale stačí ho pozorovat. Doktoři neznají skoro nic, schválně se jich zeptejte.

    Nebudu zde šířit další informace. Jen připomenu že pokud někoho pokouše zvíře, je vhodné provést dezinfekci, zvýšit svoji obranyschopnost patřičnou dávkou vitamínu C (nárazově 8-16gr, denně 12gr a více) a zachovat klid a nepanikařit.
    Pokud by vám nakonec byla vzteklina přece jen detekována neztrácejte hlavu a klidně si vedle (lékaře o tom ale informujte) lékařské péče dopřejte vlastní - megadávky vitamínu C (50-200gr/den rozdělených do minimálně 6 dávek) působí velmi silně antiviroticky i antibakteriálně. Věřím že ze vzteklinou si poradí a měl by pomoci i vašemu vzteklému miláčkovi (když jeho vrozená imunita selhala - stačí přesvědčit veterináře aby aplikoval askorbát sodný injekčně, on bude pravděpodobně protestovat).

    P.S.
    Vůbec jsem nechtěl psát, ale z neznámého důvodu byl na Vitalii opět vlepen zastrašující článek s nulovou informační hodnotou. Ne nabádání k očkování, bez dalších souvislostí, to není informace - je to horší než žádný článek.

    P.P.S.
    Pokud vás zajímá více na rizikaockovania.sk existuje dokument o Besnotě. Dokonce i česká Wikipedie již zaznamenala případy lidí co přežili vzteklinu, strach je ale všudepřítomný (mnohdy zbytečně).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).