Hlavní navigace

Názor k článku Regionální potravina stojí hodně peněz s pochybným efektem od Muflon - Žádná opačná část spektra se na úrovni krajů...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 6. 2012 13:06

    Muflon (neregistrovaný)

    Žádná opačná část spektra se na úrovni krajů (ani vlády) nevyskytuje. Ať se sami nazývají jak chtějí, jsou to všechno navzájem si konkurující levicové subjekty. Přerozdělování peněz a dotace nemají s pravicovou politikou nic společného. Navíc tady jsou to dotace naprosto zbytečné, jedná se o propagaci konkurenčních výhod produktů (tedy obyčejnou reklamu) a to si výrobci a prodejci tradičně mohou řešit sami. Tedy např. označení KLASA a jiné může klidně udělovat komerční subjekt za poplatek (konekonců za reklamu v televizi nebo roznos nabídkových letáků taky platíte), státní úřad se může omezit na namátkové kontroly a udělování pokut za lhaní.

    Máte-li snad obavy z možné korupce, tak to riziko je u státního úřadu taky. A možná ještě větší než u soukromé firmy, protože pro firmu by ztráta důvěryhodnosti značky znamenala odliv klientů a zánik, zatímco ti úředníci se o flek bát nemusí.

    Takže ještě jednou: je to levicový projekt, ne pravicový - pravice by se naopak měla zabývat tím, jak snížit výdaje, vyrovnat rozpočet a nezvyšovat daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).