Hlavní navigace

Názor k článku Výjimka svědomí umožňuje odmítnout očkování dítěte bez sankcí od Autor - Ta první ne tak úplně, ta druhá ano. Ke...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2016 23:28

    Autor (neregistrovaný)

    Ta první ne tak úplně, ta druhá ano.

    Ke vztahu diabetu s očkováním jsou známy jako nejkritičtější práce Classenovy. Je velmi zajímavé si projít jeho dvě zásadní studie k tomuto tématu a poté si všimnout, jak se s jejich existencí a významem vyrovnává třeba právě tato nová metaanalýza. Musíte toho mít přečteno ve vztahu k metodologii klinických studií hodně, abyste rozpoznal, kdy není s metaanalýzou všechno až tak úplně v pořádku jak obvykle jindy bývá. Techniky jak se zbavit nebo jak upozadit nepohodlné výsledky nejsou na první pohled příliš patrné. Musíte vědět co sledovat.

    V každém případě dnes již víme a je vědecky prokázáno, že existují formy diabetu 1. stupně zapříčiněného infekcemi a následnou imunologickou reakcí organismu. Něco jako "postinfekční diabetes". Totéž u RS a dalších nemocí. Pokud může autoimunní poruchu startovat infekce a související imunologická reakce organismu, musíte si kriticky položit otázku čím je vyloučené, že totéž nemůže souviset s podáním vakcín? I u infekcí jsou to spíše vzácnější komplikace (imunologické errory), které rozhodně nejsou obligátní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).