Hlavní navigace

Vše o bio na jednom serveru

29. 11. 2012

Sdílet

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců na novém serveru nabízí praktické informace pro zájemce o bio produkty.

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců spustil nové internetové stránky. Informace o organizovaném ekologickém zemědělství tak zájemci naleznou na jednom místě, na adrese www.pro-bio.cz.

Články a rozhovory na téma: BIOPOTRAVINY

Celkem důležité je slovo „organizovaný“, v přehledech ekozemědělců, ekozpracovatelů či bio prodejen najdete pouze projekty začleněné pod PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců. Mapa členské základny obsahuje vedle seznamů ekologicky hospodařících zemědělců, zpracovatelů nebo bioprodejen také užitečné popisy jejich činnosti a kontakty. „Mapa členské základy usnadní hledání dodavatelů bioproduktů, zákazníky nasměruje do bioprodejen a cestovatele tam, kde nabízí ubytování,“ říká Kateřina Nesrstová, manažerka svazu.

V přehledech jednotlivých kategorií však není výběr podle lokality, zájemce o informace může pouze proklikávat seznamy řazenými podle abecedy. K výběru podle místa je třeba zvolit v horním, poněkud schovaném menu, možnost „mapa členů“.

Přehled biovýrobců včetně vyhledávání podle lokality najdete na serveru Vitalia.cz: BIOVÝROBCI

Na stránkách lze také prostřednictvím e-shopu objednat odbornou literaturu. Kalendář ukazuje přehled vzdělávacích nebo kulturních akcí vztahujících se k ekologickému zemědělství.

Na serveru jsou umístěny rovněž informace k soutěži Česká biopotravina roku a dalších projektech, stejně jako řada receptů na pokrmy, jež se dají připravit z produktů ekologického zemědělství.

Řadu praktických informací a novinky z oblasti bio včetně zpravodajství ze zahraničí nabízí také server Bio-info.cz.

Zajímáte se o kvalitní potraviny? Připravili jsme pro vás:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).