Hlavní navigace

Vitalia.cz: Již 10 let píšeme o tom, jak dobře jíst a být zdraví

11. 3. 2019

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
V březnu 2009 vstoupil do online mediálního světa nový projekt společnosti Internet Info. Po zkušenostech s weby zaměřenými na internet, byznys a finance byl server Vitalia.cz pro vydavatelství krok novým, neprobádaným směrem. Dnes je to již deset let, co přinášíme informace ze světa péče o zdraví, výživy, dobrého jídla a životního stylu.

Již deset let píšeme o zdraví, o výživě, o péči o své tělo. O tom, jak si vybrat kvalitní potraviny a jak být v co nejlepší kondici. S čím nám může pomoci medicína a co udělat pro to, abychom lékaře potřebovali co nejméně. Co jíst, abychom z toho my měli radost a naše tělo užitek.

Skuteční odborníci vědí, že v těchto oblastech se základy neotřásají s každou módní vlnou a také že zkušenosti, tradice a moderní přístup jdou skvěle dohromady. Předávají se rodinné triky při horečce, přístupy ke zdraví i recepty na svíčkovou. Co si berou z let minulých osobnosti z oblasti potravinářství, výživy, fitness a zdravotnictví a jak vidí vývoj ve svém oboru? Co bude za dalších deset, padesát či sto let? Mají chytrá řešení postavená na tradičních základech budoucnost? O tom všem bude náš narozeninový speciál, který připravujeme při příležitosti desátých narozenin.

Vitalia.cz – slavíme 10 let

  • 2009: V březnu startuje nový portál společnosti Internet Info. S nápadem přišel Jan Potůček, tehdejší šéfredaktor serveru DigiZone.cz, který zpočátku vedl oba weby současně. Obsahovou páteř serveru Vitalia.cz tvoří 4 samostatné sekce věnované velkým tematickým celkům – zdraví, rodině, relaxu a jídlu.
  • 2010: Vitalia.cz vstupuje do nového roku s novou šéfredaktorkou. Lenka Krbcová server vede dosud. 1. narozeniny server slaví tehdy nejvyšší dosaženou návštěvností, kdy 87 tisíc čtenářů zhlédlo 390 tisíc stránek (NetMonitor, RU, PV, 01/2010).
  • 2011: Obsah serveru se více specializuje a zaměřuje se zejména na 2 tematické okruhy – zdraví a jídlo.
  • 2013: Čtenost serveru meziročně vzrostla o rekordních 168 %.
  • 2017: Vitalia.cz se v září stává jedničkou v návštěvnosti v kategorii Zdraví. Server navštívilo téměř 1,2 milionu reálných uživatelů. Celkem zhlédli 9,4 milionu stránek (NetMonitor, RU, PV, 09/2017).
  • 2018: Server mění svou podobu. Základními rysy jsou moderní design, přehlednost a hlavně responzivita.
  • 2019: Vitalia.cz slaví 10. narozeniny. Může se pochlubit 1,3 milionu čtenářů za měsíc, kteří zhlédli 8,8 milionu stránek (NetMonitor, RU,PV, 01/2019).

Ve speciálu k narozeninám serveru Vitalia.cz oslovujeme osobnosti z oborů, které jsou nám obsahově blízké. Mapujeme, co se v dané oblasti za posledních deset let významně změnilo, co si můžeme brát z minulosti a využívat v budoucnosti, jaký vývoj a směr lze očekávat v dalších letech.

Vitalia.cz 2009–2019

  • 12 000 článků
  • 80 seriálů
  • 25 speciálů
  • 300 autorů

Speciál zahájíme rozhovorem s děkanem 1. lékařské fakulty UK. Prof. Aleksi Šedo přiblíží jak změny a trendy v oblasti vzdělávání lékařů, tak dění ve svém oboru – biomedicíně a léčbě nádorových onemocnění, kde dochází k velkému posunu v myšlení o této problematice.

O zdraví duše se budeme bavit s Petrem Winklerem z Národního ústavu duševního zdraví. Sociolog usiluje o to, aby se lidé psychicky nemocní zbavili stigmatizace, a mapuje vývoj „duševní gramotnosti“ ve společnosti.

Co můžeme udělat pro to, aby i naše tělo bylo v dobré kondici, přiblíží Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness. Jak se cvičilo před lety a dnes? Odborníci na výživu nám zase pomohou zmapovat, jaké chyby dříve dělali lidé při hubnutí a které moderní diety skutečně pomáhají. Dále se podíváme na to, jak se proměnila nabídka a kvalita potravin na našem trhu, a na trendy v gastronomii. To a mnoho dalšího najdete během dalších měsíců v našem narozeninovém speciálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).