Hlavní navigace

Názor k článku Vegetariáni se ve školních jídelnách nenajedí od JKL - Samozřejmě, že je :) Naopak veškeré vegetariánství, veganství, podpora...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 10. 2012 8:06

    JKL (neregistrovaný)

    Samozřejmě, že je :)

    Naopak veškeré vegetariánství, veganství, podpora fair-trade a podobné není nic jiného než pozérství a naivní dětinskost.

    Přičemž vegetariáni jsou tupí až na půdu a ta jejich "logika" naráží sama na sebe. Vadí jim, že zvířátka trpí při zabití, tak nejí maso...
    Místo něj jedí sýry, mléko, vejce - ovšem po dlouhou dobu chovaná zvířátka ve slepičárnách, dojnice a ostatní si asi strašně užívají :-D, ale narozdíl od toho, kdyby byla zabita na maso, tak to trvá mnohonásobně déle.

    Takže vegetarián nesní kuřecí řízek, protože slepička strašně trpěla při zabití, ale ládovat se vajíčkama a slípku nechat ve slepičárně pojít vysílením až do doby než už opravdu nebude moct, to mu nevadí :-D.

    Není tedy opravdu důvod, aby takové pozérství škola nebo jakákoliv instituace podporovala. Je to stejné jako pochtívat jíst jenom jídlo v barvách skupin hrající Dead Metal :-D.

    Pokud by to byla zdravotní dieta a měla určité zastoupení, tak ano. Ale pokud je to jenom póza cvaknutých rodičů, kteří ji tlačí do dětí, tak je to velice nezdravé...

    Škola by měla učit děti jíst to, co je pro ně prospěšné. Ne vést život ve stylu "Mahátmá Ghándí" a konat protestní hladovky nebo diety.

    Jestli chce paní být Ghándí v ženské podobě, je to její věc. Ovšem škola a stát by měl dohlédnout na to, aby se všem dětem dostalo patřičného vzdělání i stravy.

    Nakonec i děti ortodoxních katolíků se učí v bilogii genetiku a teorii evoluce, i když podle jejich rodičů je to arcikacířství :-D.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).