Hlavní navigace

V kontaktních čočkách na dovolenou? 6 věcí, které se budou hodit

3. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Pixabay.com, Skitterphoto / www.vasecocky.cz, podle licence: Public domain
Kontaktní čočky jsou na léto a cestování skvělé, jen nezapomenout na… Na co myslet a co všechno si přibalit, abyste si dovolenou s čočkami užili bez komplikací?

1. Roztok v cestovním balení

Při balení kufru se hodí ušetřit místo. Výrobci roztoků naštěstí nabízejí nejen maxi výhodná balení, ale i ta malá cestovní o objemu 60 až 120 ml. Patří i mezi 10 nejžádanějších roztoků na kontaktní čočky. Mimochodem, malou lahvičku je dobré mít u sebe v batohu či kabelce vždy pro případ, že by bylo potřeba čočky očistit například v práci nebo kdykoli během dne.

2. Praktické pouzdro na čočky

Pokud jedete pryč jen na víkend nebo třeba cestujete s nízkonákladovou aerolinkou, snažíte se objem zavazadla zredukovat na úplné minimum. V takové chvíli vám výborně poslouží cestovní pouzdra. Uvnitř malé krabičky je minilahvička na roztok, pouzdro na čočky, pinzeta a zrcátko. Nic se neztratí a i v neznámém prostředí máte vše pohromadě po ruce.

3. Do letadla se hodí „flight pack“

Většina leteckých společnosti je přísná, pokud jde o objem tekutin v příručním zavazadle a jejich balení. Značka Biotrue tento problém vyřešila speciálním „flight packem“, který obsahuje 2× 60 ml roztoku, dvě pouzdra a praktický uzavíratelný sáček. O nic víc se starat nemusíte.

Odborná spolupráce:

Daniel Szarvas

optometrista

kontaktolog e-shopu VašeČočky.cz

4. Antibakteriální gel vás zachrání kdekoliv

„Zajistit na cestách stejný hygienický standard, jako máte doma, je často těžké. Pro nasazování čoček je to ale nutnost,” upozorňuje Daniel Szarvas, optometrista VašeČočky.cz. Proto u sebe vždycky mějte antibakteriální gel na ruce, který zničí bakterie a nečistoty i bez použití vody.

5. Kapky na zvlhčení očí

Asi znáte, jak nepříjemná umí pro oči být všudypřítomná klimatizace. A to nejen pro nositele čoček. Před tzv. syndromem suchého oka vás ochrání zvlhčující oční kapky. Mějte je neustále u sebe a vítr, sucho, smog ani klimatizace vám dovolenou nepokazí.

6. Jednodenní čočky

„I když běžně nosíte měsíční čočky a jste zvyklí na jejich ukládání do roztoku, na cestování jsou praktičtější čočky jednodenní. Ty totiž večer jednoduše vyhodíte a ráno si vezmete nové,“ říká Daniel Szarvas z VašeČočky.cz. Ušetříte tak místo v kufru, protože nemusíte vozit pouzdro ani roztok, a pokud jste navíc v prostředí, kde není tak snadné udržet „domácí“ hygienické podmínky, jsou jednodenní čočky ideálním řešením.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).