Hlavní navigace

Užijte si čokoládovou masáž

5. 6. 2009

Sdílet

Zavřela jsem oči a najednou nebyl květen, ale polovina prosince a všude okolo vonělo vánoční cukroví. Přesně tenhle pocit jsem měla, když jsem vyrazila na čokoládovou masáž. I já se změnila v obrovský kus čokolády.

Upřímně řečeno, dopředu jsem si neuměla dost dobře představit, co mám od čokoládové masáže čekat. Docela mě děsila představa, že na mě napatlají čokoládu a já bych se u toho měla cítit příjemně. Čokoládu totiž skoro nejím. Proto jsem se vydala do denních lázních Cordeus – Centra trvalého zdraví v Praze. Zažila jsem ale nejedno překvapení.

cokoladova masaz

Čokoládová masáž se do Česka dostala teprve nedávno. I když pozitivní účinky čokolády znali už Aztékové. Už tehdy věděli, že čokoláda dodává pocit dobré nálady a příznivě působí na pokožku. Podle informací centra Cordeus by čokoláda měla zabránit pronikání volných radikálů do těla, také by měla omlazovat a působit proti celulitidě. Navíc by masáž měla pomoci jako prevence i léčba zimních depresí.

Čokoláda skutečně obsahuje mnoho důležitých prvků potřebných pro lidský organismus, ke kterým mimo jiné patří vitamíny, aminokyseliny, minerály a antioxidanty. Mimochodem, právě v čokoládě je obsažený serotonin, látka štěstí. Proto také je mnoho lidí doslova závislých na této hnědé pochoutce.  

Jsem sexy?

Ještě před začátkem masáže jsem vyfasovala mini jednorázová tanga. Připadala jsem si přinejmenším divně  a absolutně nepřitažlivě, naštěstí mě masírovala žena a přítomna byla jen fotografka, takže jsem se snažila nestydět. Mezitím masérka připravila čokoládovou směs. Její výroba je velmi podobná výrobě čokoládové polevy, kterou chystáme na vánoční cukroví. Nad svíčkou se rozehřeje několik deka 100% čokolády, která se smísí s mandlovým olejem, a vznikne tak mandlovo-čokoládová pochoutka v podobě husté tekutiny. Doporučuji čokoládu neochutnat, je totiž příšerně hořká. Je to dané tím, že neobsahuje vůbec žádný cukr, jen čisté kakao. Mimochodem, vozí se sem až z Jižní Ameriky.

cokoladova masaz

Po pár minutách už byla čokoláda správně tekutá a připravená k použití. To už jsem ležela na břiše a napjatě čekala, co se bude dít. V jednom okamžiku jsem ucítila slabý proud příjemně horké hmoty. Vůbec mi to nevadilo, právě naopak. Záhy začala masérka projíždět rukama po mém těle a roztírat horkou pochoutku. Zavřela jsem oči a cítila se přesně jako dort, který polévají čokoládou. Nemyslela jsem vůbec na nic, jen relaxovala.

Čokoládová masáž se doporučuje tehdy, když máte za sebou těžký den a cítíte hodně stresu. Postupně by měla pomoci k uvolnění organismu. Není tedy nijak neobvyklé, že klienti během masáže na pár minut usnout. Já sice neusnula, ale měla jsem pocit, že si tak lehce sním uprostřed dne a mé běžné starosti odplouvají někam pryč. Zapomněla jsem na to, že musím vypadat příšerně s minišňůrkovými kalhotkami a užívala si jemné dotyky masérky.

Patlejte, jak je libo

Samotná masáž se nijak výrazně neliší od jiných masáží. Podle masérky je v podstatě jedno, jestli je člověk masírován olejem, medem nebo čokoládou. Dotyky se nějak výrazně nemění. Rozdíl je ale ve vnímání a celkovém prožitku klienta. Čokoláda dokáže uvolnit mysl, což jsem poznala záhy sama. Zatímco patlání čokolády po mých zádech jsem brala jako přirozené, stejně tak jako masáž nohou, tak jsem nevěděla, co dělat, když se masérka začala dotýkat mých hýždí. Překvapilo mě, jak moc to může být příjemné. Ne že bych byla takový neznalec masáží, ale obyčejně si intimní partie nechávám jen pro sebe.

Po chvíli a několika dalších příjemných krouživých pohybech mi už bylo úplně jedno, že mě masérka hladí i po zadku. Dokonce jsem si to i užívala. Ale pro stydlivější z vás, masáž hýždí není nutnou součástí celé procedury. Záleží na vás, jak se domluvíte s masérkou. Já si díky svým vlastním příjemným pocitům zažádala ještě o nášup navíc. To už jsem ovšem opravdu vypadala jako čokoládová figurka, čokoládu jsem totiž měla úplně všude. Stejně tak sympaticky jsem i voněla.

Odpočinete si

Čokoládová masáž může, ale nemusí být zakončena zábalem. Záleží jen na klientovi a také ročním období, zda se nechá na konec zabalit do ručníků a bude odpočívat v podobě kukly. Já se ráda nechala prohřát a skoro jsem tak usnula, jak mi to bylo milé. Pak následovalo jen jemné omytí, čokoláda jde překvapivě snadno z kůže dolů a já zamířila do sprchy. Přece jen aroma čokolády na mě bylo až moc silné. Zcela upřímně, odpočinula jsem si, zapomněla na každodenní stres a na chvilku se zastavila. Ale důležité upozornění na závěr, pokud máte alergii na kakao nebo čokoládu, zapomeňte i na tuto proceduru. Mohla by pro vás znamenat nepříjemné zdravotní komplikace.

Foto:Ivana Dvorská

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je už od dětství velmi zvědavá a neustále se ptá, proč něco tak je nebo není. Miluje vaření a výpravy za chutěmi a vůněmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).