Hlavní navigace

Uvařte si hustou snídani. Na světě je kuchařka od Naše kaše

Sdílet

 Autor: Marek Podhora
Kaše si ke snídani můžete uvařit z instantních směsí nebo si je koupit hotové. Inspirací vám ale může být i herečka Klára Issová, která co nevidět začne vařit kaše podle nové knihy Naše hustý kaše.

Když jsme je téměř před čtyřmi lety žádali o rozhovor, stáli na začátku své puntíkaté cesty a jistě tehdy vůbec netušili, kam je jejich nápaditost, kreativita a elán zavedou. Jak moc se jejich portfolio rozšíří, kde všude se jejich Naše kaše budou prodávat a komu všemu budou chutnat. Jana Burešová a David Borozidis tehdy jistě ani na okamžik nepomysleli na to, že jejich kaše bude s nadšením snídat herečka Klára Issová a že v listopadu 2017 bude u křtu jejich knihy Naše hustý kaše.

Galerie: Naše hustý kaše křtila Klára Issová

Na křtu bylo plno (známých osobností)

Malá útulná kavárna praská ve švech, všichni chtějí ochutnat kaši naslano i nasladko, a hlavně chtějí vědět, jaké tajné receptury dnes již sezdaná dvojice ve své knize odtajní. Ochutnáváme rýžovou kaši s brynzou, pažitkou a dýňovými semínky, mlaskáme (nemůžeme jinak) a přihlížíme křtu knihy Naše hustý kaše.

„Jsem ráda, že vás na náš křest přišlo tolik, dává mi to naději, že náš plán na rok 2018 o tom, že zvedneme spotřebu jáhel, pohanky a špaldy, klapne,“ vtipně komentuje hojnou účast Jana Borozidu. Ony totiž zrovna tyto suroviny bývají pro mnohé kuchaře těmi, které je od vaření odradí, a přitom úplně zbytečně. Práce s nimi není vůbec složitá, což už ví i Klára Issová, která se účastnila křtu knihy: „Naše kaše jím od samého začátku, co se začaly prodávat, a vesmír tomu chtěl, že jsem se skrze našeho společného kamaráda seznámila s Davidem a Janičkou a dozvěděla jsem se víc o tom, z čeho všeho lze kaše uvařit. A teď jsem moc ráda, že vydali tuhle kuchařku, protože si jejich kaše budu moct nejen kupovat, ale i sama vařit, že mě jejich kniha přiměje k větší tvořivosti. Přeji kuchařce, ať se dobře prodává a inspiruje celou řadu lidí.“

Kuchařka má vzbudit kreativitu a chuť k vaření

Tahle sbírka receptů, tipů a rad nám od první chvíle padla od ruky, oblé hrany, všudypřítomné puntíky a fotografie s nápadem a vtipem zahřejí, pobaví a přesvědčí nás o tom, že takhle kniha není psaná pro peníze ani slávu, ale pro radost. Čtenářovu i autorovu. Vidíte na ní, jak moc si s každou stranou autoři vyhráli, jak o ní přemýšleli a jak se snažili čtenářovi usnadnit ranní kolotoč spojený s přípravou kvalitní snídaně. „V kuchařce najdete především sladké, ale i slané kaše, snídaňové, ale i ty, které se dají použít jako dezert na lžičku i do ruky. V knížce je i spousta zajímavých tipů a nápadů, protože jsme nechtěli jen napsat knihu se čtyřiceti recepty na kaše, ze kterých se nikam nepohnete, ale chtěli jsme, aby kniha ve vás vzbudila kreativitu a chuť k dalšímu vaření,“ říká Jana Borozidu.

Sakum pikum jde o sto devadesát stran, které vás naučí snídat kaše. Ať teplé, či studené, fermentované, či vařené, s posypkou, nebo bez, se sirupem, nebo jen tak napřírodno. A kdybyste náhodou nestíhali snídat, abyste věděli, jak si snídani připravit už večer, den předem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).