Hlavní navigace

Názor k článku V ČR již zemřelo 26 cyklistů na elektrokolech. Proč jsou zranitelní hlavně senioři? od anonym - Musím reagovat.... Jsem senior a mám horské elektrokolo. Tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2022 15:50

    bez přezdívky

    Musím reagovat.... Jsem senior a mám horské elektrokolo.
    Tak paní autorka se tady vyjádřila dost tendenčně a asi na kole moc nejezdí.
    Obecně má pravdu, na kole se musí opatrně a starší mají křehčí kostru. E-kola jsou těžší, ale stabilnější. Co vyjedu musím taky sjet - i na normálním kole. Jezdím-li na kole často mám své návyky a ty musím akceptovat. Ovládání e-kola není zas tak odlišné.
    Odblokováním rychlosti nemám z e-kola moped !! Kolo samo nejede, musím šlapat a dát 35km/hod po rovině dá práci i na normálním kole (tady se aspoň tolik nenadřu). No a sjezdy s kopce. Na obou typech kola jedu i 60km/hod (po silnici).
    Teď jen otázka - pojedu-li na normálním kole přes 25 km/hod (jezdím často) páchám také "trestný čin" jako když to dám na e-kole? /v článku uvedeno - Legislativa v ČR přitom umožňuje jízdu na kole do zmiňované rychlosti 25 km/h/. To už jsou paní redaktorko dost bláboly...
    Únava na kole z delší trasy..., že mám přípomoc, moc dobrá informace... Únava vznikne profilem trati, i délkou a také třeba horkým počasím.
    Já si e-kolo pořídil proto, abych se dostal tam, kam už nedojdu a hlavně nesejdu díky opotřebovaným kolenům (hory), Mohu si tak zážitky z Krušných hor, Krkonoš, Jeseníků a dalších prodloužit místo plácání se kolem Třeboně i když tam je fakt hezky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).