Hlavní navigace

Názor k článku Umíte zacházet s digitálním teploměrem, aby měřil přesně? od Karin - Tak to by mě nenapadlo, měřit tímhletím teploměrem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2011 12:01

    Karin

    Tak to by mě nenapadlo, měřit tímhletím teploměrem teplotu v bytě nebo teplotu vody ve vaně :D Digitálním teploměrem měřím teplotu akorát svému malému dítěti, v zadečku, protože je to rychlé. Sice se mu to nelíbí, ale už pochopilo, že v životě holt občas bude muset vydržet i méně příjemné věci, takže drží. Ty čelové teploměry si pamatuju ještě ze zdravky, kde jsme si je před patnácti lety ukazovali jako novinku, ale utkvělo mi v paměti, jak byly nepřesné. U teploměru jsem ochotná tolerovat odchylku nanejvýš 0,2 stupně, a ne 2 celé stupně, tím už by to měřené teploty přece zcela pozbývalo smysl, protože je obrovský rozdíl, jestli má člověk 37, nebo 39 stupňů.
    Máme doma ještě z dřívějška 2 klasické rtuťové lékařské teploměry a já je střežím jako oko v hlavě, aby se jim nic nestalo, protože jsou nejpřesnější a nejspolehlivější. Byla obrovská hloupost je zakazovat (a současně prosadit používání rtutových zářivek, že ano).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).