Hlavní navigace

Trvalé odstranění nadměrného pocení v podpaží využívá laser

27. 7. 2012

Sdílet

Nadměrné pocení je obtížné onemocnění, kterým trpí jedno procento obyvatelstva. Jedním ze způsobů, jak ho omezit, je metoda SmartLipo. Nadměrné pocení je stresující, nepříjemné pro postiženého člověka i jeho okolí, přináší s sebou pocity trapnosti a nejistoty ve společnosti. Nabízí se konzervativní léčba v podobě kosmetického ošetření lokálními léčebnými prostředky nebo aplikace botulotoxinu, které ale nemají trvalý charakter. Radikální možností je pak operační zákrok. Pro oblast podpaží je…

Nadměrné pocení je obtížné onemocnění, kterým trpí jedno procento obyvatelstva. Jedním ze způsobů, jak ho omezit, je metoda SmartLipo.

Nadměrné pocení je stresující, nepříjemné pro postiženého člověka i jeho okolí, přináší s sebou pocity trapnosti a nejistoty ve společnosti. Nabízí se konzervativní léčba v podobě kosmetického ošetření lokálními léčebnými prostředky nebo aplikace botulotoxinu, které ale nemají trvalý charakter. Radikální možností je pak operační zákrok. Pro oblast podpaží je proto vhodnou volbou laserový zákrok.

Lidé postižení hyperhidrózou, tedy zvýšenou potivostí, se potí i při nízké teplotě a v klidu. „Postižení se nadměrně potí po celém těle nebo v případě sekundární formy nemoci jen v určitých místech. Nadměrné pocení se u nich vyskytuje na čele, ve vlasech, na dlaních rukou, v podpaží nebo i na ploskách nohou. Chirurgické odstranění je poměrně drastická metoda v léčbě poměrně nezávažného onemocnění,“ říká plastický chirurg Tomáš Beneš z pražské Glamour Aesthetic Clinic (www.glamourclinix.eu). Na tomto pracovišti pracují s nejnovější metodou a technologií – podkožní aplikací pulsního laseru ke snížení činnosti potních žláz.

„Používáme Smart Lipo Laser,“ popisuje lékař. „Metoda se provádí jen v lokální anestesii, dobře se toleruje, je velice efektivní a bezpečná. Zaručuje dlouhodobý efekt a minimální pooperační imobilisaci. Je nejmodernější a nejefektivnější metodou odstranění pocení. Činnost potních žláz se sníží pomocí světelné energie laserového paprsku.“

Díky lokální anestezii je klient při vědomí, avšak bolest nepociťuje. Bezprostředně po zákroku je doporučen klidový režim, člověk by se měl vyhnout namáhavé činnosti. Druhý den se již může vrátit k běžnému životu.

Tato metoda je trvalá, ovšem zákrok se provádí pouze v oblasti podpaží. „Obavy pacientů se často ubírají k otázce, zda-li se nadměrné pocení nevyskytne na jiných problémových partiích. Dle posledních studií není podobný jev prokázán,“ říká lékař. Pocení se kontinuálně rozloží na celý povrch těla.

Více o dalších metodách a také příčinách nadměrného pocení se dočtete v článku: Pocení je normální. Ale ne litr a půl za hodinu

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).