Hlavní navigace

Názor k článku Noční výšlap na Sněžku od Honza - Akorát to nebylo tak připravené a zpětně to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 7. 2009 0:13

    Honza (neregistrovaný)

    Akorát to nebylo tak připravené a zpětně to všichni hodnotíme jako skvělý zážitek a velkou hloupost.

    Firemní výlet do chaty v Obřím dole někdy v červnu, střídmý alkohol, bdění do čtyř do rána. Pak kohosi napadlo, že když už jsme vzhůru a vlastně se nám nechce spát, co kdybychom zkusili vylézt na Sněžku. Nakonec nás šlo snad pět nebo šest. Někdo měl lehké botky, jiný kraťasy, řešit jistější vybavení nikoho nenapadlo.

    Cesta není zas tak dlouhá, hlavu jsme měli lehkou, nohy taky. Lesem to docela šlo, vzduch čerstvý, svěží, nelenili jsme.

    Když jsme vyšli nad pásmo lesa, hlavně do sedla pod Sněžku, začaly nejhorší chvíle. Nebyl sníh jako ve vašem případě, ale začal krápat déšť, mlha se přelévala přes hřeben, zima. Spěchali jsme nahoru s vidinou, že se schováme, jako jste se chovali vy. Na vrcholu jsme byli před šestou. Nahoře teploměr se dvěma stupni Celsia a zavřené dveře. Dlouho jsme se nezdržovali, v sedm už jsme byli zpátky. Neviděli jsme ze špičky vůbec nic. Ostatní, kteří si počkali na lanovku a normální den, měli jasno a dokonalý výlet, ale srovnat se to nedalo.

    A ještě něco – po nás šla ještě další skupinka. Vyšli asi půl hodiny za námi, alkohol v krvi měli celkem pořádně, v rukou nesli šampus. Dodnes se divíme, že se vrátili v pořádku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).