Hlavní navigace

Test: Jedli jsme ve slevě (a bez)

4. 4. 2013

Sdílet

 Autor: cafe-creperie.cz
Stejná restaurace, stejný čas, stejná objednávka, dva hosté. Jeden platí hotově, druhý voucherem od Slevomatu. Klient se slevou si prý nesmí připadat jako host druhé kategorie. Uvidíme.

Před časem se na serveru Vitalia.cz odehrála malá bitva. Restauratér a Slevomat si tu ujasňovali názory ohledně smyslu a přínosu slevových portálů.

Více: Restauratér versus Slevomat: Pro koho je vlastně výhodný oběd se slevou?

Majitel restaurace vyčítal prodejcům slev mimo jiné to, že z hostů s voucherem údajně dělají zákazníky druhé kategorie. Slevomat s tím rozhodně nesouhlasil: „Partnery si vždy „proklepneme“ a odmítáme až 70 % firem, které neposkytují dostatečně kvalitní služby. Zároveň jsou naši partneři smluvně vázáni, že v případě nekorektního přístupu k zákazníkovi – např. menší porce, nepříjemná obsluha atd. nesou náklady na vrácení peněz. S restauracemi také neopakujeme spolupráci, pokud spokojenost zákazníků byla pod hranicí 3, 8 bodu z 5 možných,“ řekl nám tehdy Peter Irikovský, obchodní ředitel serveru Slevomat. „V žádném případě není pravdou, že by si měl zákazník připadat v restauraci jako klient druhé kategorie.“ Rozhodli jsme se to ověřit.

Dneska si dáme… palačinky

Asi jste taky slyšeli, nebo dokonce zažili na vlastní kůži, o zkušenostech zákazníků, kteří vybavení voucherem některého ze slevových portálů dopadli jak na hostině u lakomé Barky.

Slevomat má tu smůlu i to štěstí, že se stal jakýmsi synonymem slevového serveru, což je na jednu stranu pro jeho provozovatele asi fajn, na druhou občas odskáče i šlendrián za někoho jiného. Protože tvrdí, že s voucherem od něj si jako lůzři připadat nebudete, jdeme vyzkoušet jeho služby.

Z nabídky vybíráme poukaz na palačinky slané i sladké a kafe v Café Creperie. Podnik sídlí na veleatraktivní adrese kousek od Karlova mostu. Nemají tu nos nahoru? Jak se tu budou chovat k hostu s voucherem? Průběh telefonické rezervace dává naději, že pěkně. Uvidíme. Pojďte se s námi najíst se slevou a bez.

Voucher Slevomat

Café Creperie, Praha 1

Na výběr: libovolné sladké (crêpes) i slané (galettes) palačinky

Káva: z nabídky espresso, espresso macchiato, turecká káva a cappuccino

Jeden čas, jedno místo, dva hosté

S voucherem: Jen jsem s doprovodem vstoupila do Creperie, uvítal nás usměvavý číšník, který nás na základě rezervace (voucher ji doporučuje) usadil ke stolu pro dva. V mžiku jsme v rukou drželi jídelní a nápojový lístek. Po čtyřech minutách máme číšníka opět u stolu, s otázkou, co jsme vybrali k pití. Tasím voucher a z možných variant espresso, turecká káva, espresso macchiato a cappuccino vybíráme poslední dvě varianty. (Číšník ani nemrkl, ani nezkřivil tvář při pohledu na voucher.)

Bez voucheru: Jen co jsem vstoupila do Creperie, uvítal mě usměvavý číšník, který mě (bez rezervace) usadil ke stolu pro dva. V mžiku mám na stole jídelní a nápojový lístek. Po pěti minutách mám číšníka opět u stolu, s otázkou, co jsem vybrala. Objednávám cappuccino. (Číšník ani nemrkl, ani nezkřivil tvář, neměl ostatně na co, jedině bych se mu tak moc líbila nebo tak moc nelíbila.)

S voucherem: Za chvilku jsou před námi dva šálky kávy s bohatou hustou pěnou. Velmi úslužný číšník poptává náš výběr z palačinek. Mohli jsme si vybrat jakoukoliv ze 14 slaných nebo 14 sladkých druhů. Volba padla na galette s grilovaným kuřecím masem, špenátem a hermelínem a crêpes s čokoládovou omáčkou, mandlemi a vanilkovou zmrzlinou.

Bez voucheru: Během pár minut je přede mnou šálek kávy s bohatou hustou pěnou. Velmi úslužný číšník poptává můj výběr z jídelníčku. Volba padla, jaká náhoda, na galette s grilovaným kuřecím masem, špenátem a hermelínem a crêpes s čokoládovou omáčkou, mandlemi a vanilkovou zmrzlinou. Galette si ale objednávám s sebou do krabičky, jsem tu sama a nejsem Otesánek.

S voucherem: Výroba palačinek trvala dvacet minut. Když se nese můj skvost zvaný galette, je čekání odpuštěno. Palačinka není klasicky zatočená do ruličky, jen její rohy jsou přehnuty, aby vytvořily čtverec, v němž se na špenátu uhnízdily čtyři kusy grilovaných kuřecích prsou. Sladká varianta je snad ještě luxusnější, přehnuté rohy vytvářejí trojúhelník, kterému dominuje řádná porce zmrzliny a kopec mandlí. Hodujeme, až máme boule za ušima.

Bez voucheru: Výroba palačinky trvala jednadvacet minut. Přehnuté rohy sladké crêpes vytvářejí trojúhelník… to už znáte. Hoduju, až mám boule za ušima, to už tu taky bylo. Můj galette mi personál připraví do krabičky tak, aby byl teplý, až budu odcházet.

S voucherem: Při odchodu jsme zavadili o skleničku na stole, která díky dlaždicím na zemi pozbyla svého původního tvaru a rozletěla se na tisíc kousků. Obsluha z toho nedělala vědu. Se smetáčkem v ruce střepy ihned uklidila a s úsměvem se rozloučila. Ušetřili jsme zhruba polovinu z běžné ceny dvou káv a dvou palačinek, královsky jsme si pochutnali a užili příjemnou hodinku. Za celou tu dobu jsme se nesetkali byť jen s náznakem opovržení, že jsme „ti s voucherem“. Creperie stojí za hřích, i když je ve slevě.

Bez voucheru: Platím a beru teplou krabičku s palačinkou na slano. Královsky jsem si pochutnala a užila příjemnou hodinku. Personál se mile loučí (vzadu v restauraci nechávám jakási dvě trdla, co právě rozbila skleničku).

Sečteno, podtrženo… s voucherem nebo bez, zdejší personál se usmívá a usmívá, kuchař vyváří a vyváří a břicho se utěšeně plní a plní. Host jako host.

Jaké jsou vaše zkušenosti s jídlem se slevou?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).