Hlavní navigace

Názor k článku Studie potvrdila dřívější obavy: Nežádoucí účinky chřipkové vakcíny od Záleží na tom? - Už se mi po vás ale opravdu stýskalo,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 5. 2014 0:14

    Záleží na tom? (neregistrovaný)

    Už se mi po vás ale opravdu stýskalo, pane Vavrečko. Agitační úsilí některých impaktových sběratelů v poslední době nabírá díky náhledu naší soudní moci nejen na intenzitě, ale i na rychlosti. To mě přimělo podívat se na několik celkem stěžejních bodů, které se kupodivu v takové míře netýkají nežádoucích účinků, i když k nim ve finále zase dojdu...Takže několik základních informací… předně bylo pro mě velkým překvapením, že za epidemii je považováno magické číslo 2 000 nakažených na 100 000. Takto to alespoň definuje MZ. Zdá se, že naše populace vykazuje neočekávanou odolnost a virus chřipky sníženou inteligenci, když nedokáže v ani tak nízko proočkované populaci vyvolat pořádnou epidemii. Oficiální údaje o proočkovanosti proti chřipce i za cenu rozšiřování indikací a zvyšování pobídek ze strany pojišťoven jsou natolik tragické, že je zde vůbec nebudu uvádět. Poplašné zprávy, které jsou šířeny na záchranu vlastní exkluzivity mnohými dobře bonitovanými lékaři (např. u očkování proti chřipce jde o cca sto tisíc navíc za sezónu u průměrné praxe praktického lékaře pro dospělé) o tom, jak tu určitě všichni zhyneme v průběhu nepředstavitelných epidemií, mě již dávno neděsí. Získala jsem totiž hezká čísla (ne grafy) úmrtnosti od jednoho nejmenovaného tuzemského ústavu, který se zdravotnictvím nemá nic do činění. Jevil se mi jako podstatně důvěryhodnější oproti SZÚ. Impaktové časopisy – to je hezké téma a zdařený zásah. Když už nevím kudy kam, tak vytáhnu impakt faktor. Připomíná mi to školní léta, kdy jsem s Mařkou soutěžila, kdo bude mít víc jedniček  AV ČR se k tomuto tématu vyjádřila celkem jasně. Posedlost impakt faktorem deformuje hodnocení vědeckých výsledků. Připojila se k dalším 78 vědeckým a výzkumným institucím a mezinárodním společnostem, které upozornily na zneužitelnost IP. Původně šlo o nástroj, který měl usnadnit knihovníkům vyhledávání časopisů vhodných k nákupu. To není pravěk, nýbrž rok 2012 a Sanfranciská deklarace.
    Zatímco jsme neustále doslova krmeni informacemi o tom, jak očkování zachrání miliony životů každý rok, přičemž pomazaným hlavám činí obrovské problémy světovou populaci udržet na únosné míře, nepadne jediného slůvka o iatrogenních poškozeních způsobených plošnou a necílenou vakcinací. V ČR neexistuje. Ve světě se o nich hovoří, ovšem za hranicemi naší země se chovají jak paní Colombová. Je neviditelná. Znáte pana Okamotu? Je to japonský vědec, který sestavil matematický vzorec pravděpodobnosti nakažení žloutenkou typu B, a to prostřednictvím infikované injekční jehly (třeba té z pískoviště). Výsledek rozhodně nehovoří pro plošné a povinné zařazení očkování proti žloutence typu B u kojenců. To nemluvím vůbec o tom, že těhotné ženy podstupují v průběhu gravidity screening na zjišťování hepB pozitivity. No, jsme stále ještě bohatá země s nárůstem sta tisíc nových těl ročně. O tom, co všechno může být v jakémkoli léku, se dočtete např. zde http://www.futuremedicine.com/doi/pdf/10.2217/fmb.12.138 . Naše zákony tomu říkají s naprostou vážností léčivý přípravek.
    S napětím očekávám Váš článek o thimerosalu a o tom neškodném, mikcí lehce odklizeném, hliníku. Mezi mé oblíbence patří Yan-Ni Chen se spolupracovnicemi - myškami, které se v experimentu chovaly jako po několika panácích a také Jose G. Dorea. Jeho článek z října loňského roku je velice působivý, přiznává, že případě etHg již dávno účel nesvětí prostředky.
    A jen tak mimochodem – troufnete si prozradit čtenářům, jak to chodí s granty (alias zakázkami) a co má být definitivním výstupem (nemyslím tím ovšem zveřejnění v časopise s vysokým impaktových faktorem). Ale ne, to raději ne, to už byste byl opravdu na moc tenkém ledě… Jste pěknej a chytrej (pořadí lze zaměnit) chlap, bylo by Vás škoda.
    Česká věda je plná vykutálených ptáčků se zelenými peříčky, kteří chytili ten správný neoliberální vítr. Vlastně někteří jedinci jej dovedli doslova do dokonalé podoby. Před deseti lety zaseli, nyní sklízejí. A ty svoje pistolky si nenechají vzít, s tím není možné počítat. Víte, jak dlouho na to čekali…
    Koukám, že jsem asi první, kdepak je veřejná bezpečnost?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).