Hlavní navigace

Názor k článku Spotřebitel je manipulován médii, potraviny máme kvalitní od Patrik Chrz - Bohužel potraviny jsou mimořádně nevhodným zbožím na prodej...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2013 5:38

    Patrik Chrz

    Bohužel potraviny jsou mimořádně nevhodným zbožím na prodej v eShopu. Jsou velmi náročné na skladování - zatímco elektroniku můžu mít uschovanou kdekoliv, kde je aspoň sucho, nároky u potravin jsou značně vyšší.
    Prodejce musí hlídat data spotřeby, dodržení podmínek skladování i při přepravě, atd.
    Navíc potraviny jsou z velké části nakupovány impulsivně, když nejsou "na krámě", zákazník většinou koupí nějaký substitut, než by sháněl tu svojí oblíbenou značku.
    Ono se stačí podívat, jak je to s eShopy s potravinami dnes. Globální potravinový eShop před nástupem Tesca nefungoval a i tomu to trvalo velmi dlouho, než se k něčemu takovém rozhoupalo. Bylo tu několik firem působících většinou jen v malých oblastech (velká města), které se o eShop s potravinami pokoušely, ale většina jich zkrachovala. Zůstaly jen eShopy se specialitami (typicky koření), kde tolik nevadí náklady na dopravu a nejsou tak striktní podmínky pro skladováni či přepravu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).