Hlavní navigace

Názor k článku Sladidlo aspartam: hrdina z bájí od Jiří - Vážený pane profesore, dopřávejte si aspartam, když vám chutná,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2014 7:58

    Jiří (neregistrovaný)

    Vážený pane profesore,
    dopřávejte si aspartam, když vám chutná, předepisujte ho diabetikům, ale nenuťte ho ostatním. V článku opomíjíte různé věci:
    1. Není to jen otázka zdraví, ale i kvality potravin. Proč jsou umělá sladidla v těch nejlevnějších limonádách? Pomocí barviv se předstírá, že je to z ovoce, pomocí sladidel se předstírá, že je to limonáda. Pokud máte rád náhražky, já ne.
    2. V článku se nic nepíše o dětech. U nich mohou umělá sladidla vést například k hyperaktivitě a jednoznačně se nedoporučují.
    3. Vy vědci občas nedovedete hledět za hranice svého oboru.Provedete studie škodlivosti aspartamu, ale nenapadne vás zkoumat, co udělá u populace kombinace umělých sladidel se stresem, znečištěním ovzduší, zářením z mobilů, chemií přestupující do kůže z kosmetiky a stovky dalších věcí. Domnívám se, že nic z toho nemusí být samo o sobě škodlivé, ale v součtu to vede ke spoustě civilizačních chorob těla i duše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).