Hlavní navigace

V Praze otvírá Sklizeno, prodejna s „opravdovým jídlem“

23. 4. 2012

Sdílet

 Autor: Sklizeno
Chcete pořídit rodinný nákup na jediném místě a vyhnout se supermarketu? V květnu se otevře Sklizeno, obchod plný lokálních potravin, kde to prý zvládnete. A navíc ve špičkové kvalitě.

První pražská prodejna by měla navázat na úspěch brněnského Sklizeno a pestrostí sortimentu dokázat, že farmářský obchod nemusí být jen doplňkem běžných nákupů. Na 120 m2 prodejní plochy nabídne pečlivě vybrané potraviny především od malých producentů z Čech i Moravy.

Novou pražskou prodejnu najdete od poloviny května na adrese Svatoslavova 24.

Více: Sklizeno, prodejna s „opravdovým jídlem“, Praha 4


Autor: Sklizeno

První prodejna Sklizeno funguje již od loňska v Brně

První prodejna Sklizeno byla otevřena v Brně v září 2011. „Sklizeno vzniklo s jasným cílem – nabídnout zákazníkům lokální potraviny špičkové kvality v takovém rozsahu, aby měli možnost pořídit kompletní rodinný nákup na jediném místě a se zárukou toho, že vás na štítku složení u všech produktů čekají jen příjemná překvapení,“ vysvětluje majitel a bývalý foodblogger David Kukla.

V prodejnách Sklizeno můžete nakoupit jak kvalitní mléčné výrobky v podobě mléka, jogurtů a sýrů, tak i vejce z volného chovu, sezónní zeleninu, čerstvý kváskový chléb a pečivo, koření a mnoho dalšího. Pýchou prodejen je mimořádně široký výběr českého chlazeného masa, drůbeže i uzenin, které pochází přímo od farmářů a řezníků. Brněnské Sklizeno získalo doporučení v projektu Scuk.cz.

Lákavý tu je také výběr moravských vín a řemeslných piv z minipivovarů, velmi oblíbené jsou také přírodní mošty a další chemicky neupravované přírodní šťávy. Nuselské Sklizeno nabídne i kávu s sebou, protože spolupracuje s českými výběrovými pražírnami.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FAR­MÁŘSKÉ TRHY

Pro všechny, kteří chtějí jíst dobře

„Opravdové jídlo na váš stůl“, takový je podtitul prodejen Sklizeno. Co znamená, vysvětluje David Kukla jednoduše: „Ve Sklizeno nabízíme zákazníkům produkty malých a středních českých farmářů, sedláků, pěstitelů a výrobců, kteří se do konvenční supermarketové sítě jen stěží dostanou. Vybíráme produkty vyráběné podle tradicí prověřených postupů a receptur, bez použití zbytečných konzervantů, náhražek, škodlivých éček a dalších chemikálií, pouze za použití kvalitních surovin, které byly vyprodukovány lokálně a nemusely na váš talíř cestovat přes půl světa.“ Na své si tu tedy přijdou fanoušci lokálních produktů a bio kvality, zastánci zdravé výživy, milovníci masa nebo celiaci, hlavně ale všichni, kteří chtějí jíst dobře.

Chloubou Sklizeno jsou chlazená masa a především výběrové vyzrálé hovězí a vepřové maso od českých a moravských farmářů. „Jenom díky spolupráci s konkrétními chovateli si můžeme být jistí, že maso, které prodáváme, pochází ze zvířat, která žila šťastný život, byla správně krmena a měla možnost se pást na pastvinách. To všechno má na chuť masa obrovský vliv, nemluvě o tom, že důstojný život zvířete je sám o sobě velkou hodnotou,“ vysvětluje David Kukla.

Kompletní přehled toho, co Sklizeno nabízí, můžete zjistit na www.sklizeno.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).