Hlavní navigace

Názor k článku Senioři a homeopatie od KarelE - Pokusím se citovat svého kamaráda, psychologa: "Homeopatické léky mají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2019 13:01

    KarelE

    Pokusím se citovat svého kamaráda, psychologa:

    "Homeopatické léky mají jednu úžasnou a výbornou vlastnost, kterou normální léky nemají. Když si totiž omylem vezmete jiný homeopatický lék, nebo si ho omylem vezmete víc nebo snad zapomenete si ho vzít, tak i pak ten lék funguje a má přesně ty účinky, které vám homeopat řekl! V tom má homeopatie před klasickou medicínou náskok. V té bohužel stále ještě platí, že léky na snížení krevního tlaku krevní tlak snižují, zatímco léky na zvýšení krevního tlaku krevní tlak zvyšují. Tuhle nevýhodu homeopatika nemají - ať už si vezmete na snížení krevního tlaku jakýkoliv homeopatický lék, tak vám krevní tlak sníží."

    Ano, je to hodně ironické. Ale pravdivé. Má snad někdo s homeopatickými léky zkušenost jinou? Stalo se někomu, že si spletl homeopatický lék a to mu přitížilo? Já mám z blízké rodiny totiž přesně opačnou zkušenost - pro půlroční miminko homeopatický lék na zklidnění, na zlepšení prdíků, zlepšení atopického exemu a na lepší spaní. Pro tatínka pracujícího na dvanáctihodinové směny homeopatický lék na povzbuzení, dodání energie, aby nebyl unavený, zlepšení krevního oběhu. Teprve po dvou měsících si všimli, že si ty dva léky popletli a omylem brali "ten druhý". I tak ale zabíraly, křečové žíly nebolí a atopický exém fuč! A to je vlastně dobře. Jak říká onen kamarád psycholog: "ono dost často stačí jen zpomalit, nadechnout se a chvíli se nad sebou zamyslet. Někdo to zvládne sám, jiný s psychologem, no a někdo na to potřebuje homeopatika." Já na homeopatika nevěřím, takže to řeším psychoterapií. Funguje to, i když cena je vlastně dost podobná :-)

    Rozloučím se opět slovy onoho psychologa: "základ je mít sám sebe rád a dbát o sebe. Koupit si balení homeopatického léku za 1000 Kč a pravidelně ho brát, to je projev té lásky sám k sobě a rituál, při kterém o sebe pečuji. To funguje bez ohledu na to, co v té krabici vlastně je!"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).