Hlavní navigace

Názor k článku S obchodními partnery se neválčí, ale jedná. Zeman to neví od JB - Pane Chrzi, čemu nerozumíte na těch cenách? 50: Velkoobchodní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2014 17:50

    JB (neregistrovaný)

    Pane Chrzi, čemu nerozumíte na těch cenách?

    50: Velkoobchodní výkupní cena - jeden člověk prodá najednou několik tun, doprava bude kamionem.

    100: Malobchodní prodej v HM - prodávám po kilech, ale lidi se obsluhují sami, doprava kamionem, HM nejspíše hodí dopravu na dodavatele.

    150: Maloobchodní prodej na tržišti - prodávám po kilech, takže náklady na prodavače cca 1000x větší než velkoobchod, doprava na malé tržiště dodávkami, čili několikrát dražší než kamionem.

    Chudák Pražák v té vaší střediskové vesničce nedostal cenu napálenou z chamtivosti, ale kvůli předsudkům. Vy máte něco proti zemědělcům, vesničani mají zase něco proti Pražákům. Viděl jste někdy auto s nápisem NEJSU Z PRAHY? Používají to řidiči, kteří jezdí po republice s pražskou značkou svého zaměstnavatele, ale nechtějí, aby se k nim lidi chovali jako k Pražákům.

    Vyhrožovat, že se lidi "vrátí do hypermarketů" vyznívá poněkud legračně v situaci, kdy jinde se potraviny prakticky nenakupují. Vy si uvědomte, že zemědělci ztratili trpělivost a přestali být zemědělci. Dost těžko budou zpět vykupovat pole osázená křemíkovými panely, aby je zlikvidovali, pole zorali a vy jste si pak mohl koupit český česnek.

    Já bych si raději koupil v obchodě JÍDLO a prodavačkám klidně dopřál chodit jen na denní směny, mít volné víkendy i svátky. Ani tak bych jim tu práci nezáviděl. Spoustě lidí ale stačí ŽRÁDLO, hlavně že to bude v akci a můžou nakupovat v neděli.

    Dobrou chuť!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).