Hlavní navigace

Názor k článku Retrosajrajt? od Pavel - No, nevím, jestli to je selektivní pamětí, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 11. 2015 7:57

    Pavel (neregistrovaný)

    No, nevím, jestli to je selektivní pamětí, ale já pamatuju obchody Ovoce-Zelenina, které smrděly shnilotinou ještě o ulici vedle. Koupit mrkev, která by se nemusela vykrájet, byl zázrak. Pro něco podobného jezdíte do Holešovic?

    Čerstvá ryba se dala koupit kde? Já pamatuji jen obchody Maso Drůbež Zvěřina, kde měli jen velké mrazící pulty. A prodávali tam filé z tresky a někdy mražené makrely, to byl celý rybí sortiment. Jediná čerstvá ryba byl kapr na Vánoce, jinak se ryby nebo drůbež jiné než mražené koupit nedaly.

    Vnitřnosti koupím v každém supermarketu a i u toho řezníka na rohu. A když chci něco speciálního (třeba brzlík), stačí si to u něj objednat. To samé platí pro telecí.

    Co se týče cukrovinek, tak právě bolševik vymyslel něco, čemu říkal nugát (přesný název jsem zapomněl) ale byl to je ztužený tuk ochucený stopami kakaa a ořechů, a dělal z toho tabulky podobné čokoládě. A možná už jste selektivně zapomněl na polevy nanuků, které byly z divné šedivé hmoty, která se ani nesnažila tvářit, že má něco společného s čokoládou. Prý se to dělalo z kostní moučky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).