Hlavní navigace

Názor k článku Řepkový olej – všestranný kuchyňský pomocník od Vybíravka - Těžko říci, ty olivy jsou také chemicky ošetřované...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2013 23:28

    Vybíravka (neregistrovaný)

    Těžko říci, ty olivy jsou také chemicky ošetřované více než by měly. Navíc v běžném obchodě kupujete zpravidla olivový olej, který je již z loňské sklizně a ještě ho zpravidla špatně skladujete a konzumujete celý rok, či alespoň půlrok.

    Já osobně řepkovému oleji také příliš nehovím, ale podle (v současnosti) uznávaných ukazetelů má pro člověka přijatelný pomět omega-3 a omega-6 mastných kyselin, který by měl být ideálně 2:1. Mnohé rostliné oleje mají naopak omega-6 mastných kyselin 10-30x více než omega-3.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).