Hlavní navigace

Názor k článku Psychoterapie vás učí, jak si pomoct sami od BLEK. - Šel jsem na psychoterapii, protože mě otec ponižoval...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2017 1:44

    BLEK. (neregistrovaný)

    Šel jsem na psychoterapii, protože mě otec ponižoval a matka mi rozkazovala, abych si s ním vytvářel vztahy. Psycholog mi nijak nepomohl, jen mi rozkazoval, že musím balit holky, a nesmím těm holkám říct, že se cítím špatně.

    Snažil jsem se mu vysvětlit, že nemám zájem o to mít vztah, kde nesmím holce říct, jak se cítím, ale on tvrdil, že takový vztah mít musím a že je to normální, že si partneři nesmí navzájem říct, jak se cítí.

    Kognitivně-behaviorální psycholog vám nikdy věřit nebude. To, co mu napovídáte, si klasifikuje jako "negativní myšlenky" nebo "kognitivní distorze" a bude vám to vyvracet. Nemá smysl s ním diskutovat vůbec, protože ho nikdy nepřesvědčíte.

    Pokud půjdete na psychoterapii, protože vás někdo ponižoval nebo šikanoval, je třeba si uvědomit jednu věc - psycholog vás na tohle nemůže léčit, protože v seznamu duševních poruch DSM-5 ani ICD-10 žádná taková kategorie "oběť ponižování" nebo "oběť šikany" není. Takže vás psycholog bude léčit na něco úplně jiného, na co tam kategorii má.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).