Hlavní navigace

Psycholog napsal „usínací“ knížku o králíkovi, je z ní hit

18. 8. 2015

Sdílet

 Autor: The Rabbit Who Wants To Fall Asleep
S knížečkou pro děti se dostal do velkých světových médií. Carl-Johan Forssen Ehrlin, švédský psycholog, měl skvělý nápad. Na základě svých zkušeností napsal příběh o králíkovi, který chce usnout – a při jeho poslechu usínají děti klidně a rychle.

Carl-Johan Forssen Ehrlin v knížce Králík, který chce usnout, využívá psychologických technik. Dovedou zklidnit, uvolnit se, usnout – a spát klidně celou noc. Knížku ale nelze číst jen tak. Důležitý je tón hlasu, pomalé čtení, zívání, vše podle autorových doporučení přímo v textu.

„Králík“ se stal hitem na Amazonu. „Šestadvacetistránková kniha je senzací internetového obchodu Amazon a trhá rekordy, mimo jiné tím, že je prvním bestsellerem na zmíněném portálu, který si vydal autor vlastním nákladem,“ píše server Novinky.cz.

Autor ale dává elektronickou verzi knížky i ke stažení zdarma na svém webu Carl-johan.com: „Chtěl bych pomoci co nejvíce rodinám po celém světě, aby jejich děti usínaly klidně a bezpečně,“ píše Carl-Johan Forssen Ehrlin.

Knížka je již k dispozici v několika jazycích (Carl-johan.com/books), v češtině bohužel zatím nikoli.

Autor má nadšené ohlasy rodičů, jejichž děti měly dosud s usínáním problémy (facebook.com: TheRabbitWhoWantsToFallAsleep). Podle reakcí čtenářů se dokonce zdá, že kniha funguje stejně dobře i na dospělé. Dobrou noc a sladké sny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).