Hlavní navigace

Názor k článku Prostata trápí 40 % mužů nad čtyřicet. Zbylých 60 % se nepřizná od Jan Vavrečka - Ó běda neinformovanosti... Saw Palmetto skutečně v dávce nad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2013 15:18

    Jan Vavrečka (neregistrovaný)

    Ó běda neinformovanosti...

    Saw Palmetto skutečně v dávce nad 300mg/den určitým způsobem funguje. Tato rostlina LÉČÍ. Přímým důkazem této skutečnosti je již nejméně 5 řádně registrovaných léčivých přípravků s touto rostlinou jako hlavní účinnou látkou (viz například Prostamol Uno).

    Protože tato látka prokazatelně léčí a funguje jako lék, nemá vůbec co dělat mezi doplňky stravy. Je to lék ne potravina!! Uvádění léčiv na trh jako doplňků stravy je protiprávní jednání. Všichni výrobci, kteří to dělají se dopouštějí nelegální protiprávní praxe. Myslete si o tom co chcete, ale je to tak.

    Nejblíže k objasnění tohoto závažného problému vnitřního trhu má dnes stanovisko generálního advokáta Soudního dvora Eleanor Sharpsote. Zájemcům jej rozhodně doporučuji, ale chce to více právních znalostí. Má to totiž trošku jinou souvislost a netýká se to doplňků stravy, ale zdravotnických prostředků. Princip je však úplně stejný. Klíčový je třetí závěr bodu č. 99.

    http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62012CC0109:CS:HTML

    Kolega AAA je tedy překvapen spíše nesprávně, když Saw Palmetto skutečně funguje. Pan Hana Bačíková, poté velmi zavádějícím způsobem odpovídá, když to, že něco funguje jako lék odůvodňuje tím, že to bylo puštěno na trh jako doplněk stravy (vyplývá z kontextu její odpovědi). Právě proto, že to funguje jako lék, to nesmí být puštěno na trh jako doplněk stravy. (Umíte si snad představit Paralen nebo Vasocardin jako doplňky stravy?)

    A právě proto jsme již podali soudní žalobu jejímž cílem je dosáhnout stažení všech výrobků obsahujícíh Saw Palmetto v denní dávce vyšší než 300 mg z našeho trhu z režimu "doplňků stravy". Vyčistíme to do jednoho. Bude to ale trvat velmi dlouho. "Doplňkáři" mají čas se na to připravit.

    Naše dozorové orgány opět jenom "chrápou" a jsou úplně nepoužitelné a k ničemu. Klasika....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).