Hlavní navigace

Prodej kaprů 2018: kdy a kde koupíte vánoční rybu

14. 12. 2018

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Státní veterinární správa připravila seznam nahlášených míst prodeje živých ryb pro celou ČR. Aktuálně jich je přes dva tisíce a každý si může najít prodejce ve své lokalitě.

Každý, kdo chce na Vánoce prodávat živé ryby, má ze zákona určité povinnosti. Jednou z nich je nahlásit minimálně sedm dní před zahájením prodeje příslušné krajské veterinární správě, kde a kdy hodlá ryby prodávat.

Státní veterinární správa (SVS) nyní připravila pro zákazníky přehled všech těchto nahlášených míst prodeje živých ryb. Spotřebiteli může databáze posloužit k výběru vhodného či blízkého prodejce, který je pod veterinárním dozorem. Veterináři nicméně upozorňují: „SVS neručí za to, že prodej bude ve všech případech skutečně zahájen a ukončen v termínu, na který byl ohlášen.“

Podrobný přehled prodejních míst vánočních kaprů včetně nahlášeného data prodeje naleznete na webu SVS: Seznam sezónního prodeje živých ryb.

Například v Praze je nyní více než dvě stě čtyřicet nahlášených prodejců. Pro snadnější vyhledávání můžete kromě kraje upřesnit hledané město či přímo ulici a podobně. V seznamu jsou jak místa, kde se živé ryby prodávají prakticky celoročně, tak vyloženě vánoční stánky. V některých případech, zejména v menších obcích, jde o nabídku pouze v určitý den a čas.

Přečtěte si, čeho si všímat u prodejců kaprů, jak vybrat čerstvou rybu i jak se připravoval kapr za první republiky.

Galerie: Kapr bez kostí? Jak na porcování kapra a stahování z kůže

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).