Hlavní navigace

Názor k článku Proč Ústavní soud nepohřbil povinné očkování v ČR? od Autor - No, takhle Zaorálkovský svět to zase tak úplně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2015 10:47

    Autor (neregistrovaný)

    No, takhle Zaorálkovský svět to zase tak úplně není, ale pravda je jedna velká:

    V tomto zločinném a kvůli právníkům "přeprávovaném" světě, kde porušuje právo 10x denně každý, aniž by o tom časo vůbec věděl nebo to zkrátka musí udělat, by počet oprávněných žalob (pokud bychom je chtěli podávatt) snadno 1000x přesáhl kapacity veškeré justice. Ta dnešní nápad (počty žalob) musí nějak filtrovat a tedy shazovat ze stolu i věci zcela oprávněné. Tento nezbytný filtrační proces je de facto trestným činem poškozování cizích práv, ale je to celé mrtvý kruh a justice se v tom navzájem spolehlivě kryje.

    ESLP však nemůže odepřít ochranu mezinárodně zaručeným právům a odkázat ji pryč ze své příslušnosti. Udělá však všechno pro to, aby maximum stížností spadlo u něj nějak do koše. Umí to dobře a mezi odbornou veřejností je ESLp proslulý a známý jako "Zabíječ stížností".

    Mnoho stížností však píšou lidé pouze jednou za život a s provinčním advokátem, který to dělá tak 1x za 3 roky a nic moc o tom vlastně neví a učit se to nebude, protože mu to obyčejný klient nezaplatí. Takové stížnosti se zametají snadno.

    Je to celé o strategii textu a podání takové stížnosti, dodržení všech formalit, dobré znalosti předchozí judikatury a především o odklonění textu stížnosti a jejího důrazu právě od těchto národních specifik a sociokulturních vlivů na obsah výkladu práva. Menší rozsah, přesné zaměření na správně strategicky zvolenou věc - to je klíč k "vyšší šanci" na úspěch stížností vůči ESLP.

    Nicméně, máte pravdu v tom, že ESLP je velmi nedůvěryhodná instituce. Mnohem lépe je na tom Soudní dvůr EU, ale dostat se k němu (v tématu očkování) lze jediným způsobem, který ještě nikdo nezkusil. Může, ale nemusí to jednou vyjít.

    Žijeme ve zločinném světě nerovných vztahů i práv. Pokud by justice fungovala, zničila by tento svět, jaký je. Proto fungovat v určitých otázkách vlastně vůbec nesmí. A obyčejní lidé - ti se toho pouze nemají dovtípit.

    V úctě,
    JV :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).