Hlavní navigace

Názor k článku Praktický lékař: Na lidi na venkově se zapomíná, jsou bráni jako méněcenní od tsd - Omlouvám vaši nechápavost, mýliti se je lidské. Kromě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 6. 2018 23:18

    tsd

    Omlouvám vaši nechápavost, mýliti se je lidské. Kromě poděkování autorovi, které jsem nekomentoval, protože plést se do dialogu je neslušné, obsahoval příspěvek téměř samá negativa včetně negativního hodnocení lékařské péče. Bylo to snad vykompenzováno tím, že děti umějí pozdravit, jak dojemné. Toto jsem okomentoval vlastní negativní zkušeností. Autor líčil život lékaře jako idylku při hledání hub a nádherné soužití s místní komunitou. To opravdu nekoresponduje s první příspěvkem, ani s realitou, ani s mojí zkušeností. To že autorka příspěvku je nekonzistentní, je její problém. Několik mých spolužáků, kteří ordinují na venkově to vidí úplně jinak. Jsou to lidé s praxí 30 let.
    Idylka v komunitě čítající obyvatele pěti vesniček střediskových jaksi nefunguje, ba je to ještě horší než v Praze na sídlišti.
    Že nemáte deprese z venkovského života je asi dáno tím, že člověk si zvykne a spokojí se s málem. Ale když vám to vyhovuje, prosím, proti gustu žádný dišputát.
    Když pražáka chytnou o víkendu zuby má to na pohotovost pár kilometrů a může si vybrat i mezi soukromými klinikami. Když se vám to stane na Vysočině jedete pár desítek km do Jihlavy, kde je na celý kraj jediná ordinace. Jak krásná komunitní idylka, nemyslíte? S pohotovostí praktika to sice není tak kritické, protož můžete i do nemocnice např. v Pelhřimově. V článku byl vesnický lékař popsán jako polobůh, robot, který nespí, nepotřebuje odpočinek o víkendech, nepotřebuje dovolenou, ale jen se soustavně stará o blaho a zdraví komunity a je kdykoli k dispozici. Ale takto to ve světě dospělých nefunguje pane JB. A pan doktor to moc dobře ví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).