Poznáte, co je to? Záhady z výroby potravin

Autor: Hana Connor

Při přípravě článků navštívíme řadu provozů a někdy býváme překvapeni. Vídáme roztodivné technologie, pomůcky i postupy. Setkáváme se s potravinami ve fázi, kdy jsou téměř k nepoznání.

Je pravda, že většina potravinářské výroby se dnes odehrává ve sterilním prostředí, v nerezových trubkách a tancích, do jejichž útrob nelze obvykle nahlédnout. Výrobci musí dostát přísným hygienickým a bezpečnostním pravidlům a mnohé potravinářské provozy připomínají návštěvu na JIP. Nezbytný je oblek hodný kosmonauta, rouška, čepec, rukavice, nesahat a neprskat.

Přesto není bez zajímavosti nakouknout pod pokličku těch, kteří nám kuchtí naše potraviny. Připravili jsme pro vás malý výběr. Vyzkoušejte, kolik „záhad“ odhalíte. A možná vám snímky přiblíží i to, jak to dnes v potravinářských provozech chodí.

Podrobnosti k jednotlivým návštěvám u velkých i menších výrobců potravin najdete mj. v článcích.

2 názory Vstoupit do diskuse
poslední názor přidán 29. 12. 2017 10:13