Hlavní navigace

Názor k článku Povinné očkování nelze vynutit, o dítěti rozhodují rodiče od logik - Pokud tvrdíte, že systém nakládání s nežádoucími účinky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2013 14:00

    logik (neregistrovaný)

    Pokud tvrdíte, že systém nakládání s nežádoucími účinky očkování je špatný / nefunkční apod., prosím navrhněte jiný. Nebo tvrdíte, že by se nežádoucí účinky neměly sledovat? Shodneme se na tom, že v principu nežádoucí účinky existují? Pokud ano, myslím si, že by se měly zkoumat. Otázkou je jak.

    Další možností by bylo, aby například naprosto každý pacient dostal za úkol zkoumat svůj zdravotní stav první měsíc po očkování a tuto zprávu poslat nějaké organizaci k tomu určené. Měli bychom mraky dat, mezi nimi by se občas / výjimečně objevil i nějaký nežádoucí účinek. Statistika je schopná disciplína, mohli bychom dostat zajímavé a relevantní výsledky. Jedině tak zajistíme, že výsledky nebudou zatížené různorodými vlivy typu "tam ta doktorka povídala, že tam ta z toho měla nějaké problémy, tak já raději ukřičené dítě nikam hlásit nebudu". Navíc bychom mohli udělat i statistiky typu "59% nereaguje nijak, 39% je unavených, 1% má nežádoucí účinky nevýznamné,1% významné, tohle je pro Encepur, pro tetanku je to horší..." Nebyly by to taky zajímavé výsledky?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).