Hlavní navigace

Pohlreich v Ano, šéfe! končí. Ale předtím ještě ochutná smažák

14. 8. 2018

Sdílet

 Autor: FTV Prima
Gastronomická show Ano, šéfe! pomalu spěje ke svému konci, oznámila TV Prima. Připraveno je posledních šest premiérových dílů oblíbeného pořadu s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem. Šéfa čeká kuchyně pod vedením padělatele, setkání s policií i historicky první ochutnávka smaženého sýru.

Pořad Ano, šéfe! míří po deseti letech do finále. Populární série se začala natáčet v roce 2008 a na obrazovkách FTV Prima se poprvé objevila o rok později. I v šesti posledních premiérových dílech, z nichž první Prima odvysílá 27. srpna, se Zdeněk Pohlreich vypraví do nejrůznějších koutů republiky pomoci nefungujícím a neprosperujícím hospodám a restauracím.

Dojde i na smažák

Šéfa čeká návštěva bikerského bistra, kterému ani dřevění andělé nepřinesli dostatek hostů. Bude si muset poradit i s bývalým padělatelem a nynějším šéfkuchařem, který si myslí, že má vždycky pravdu.

V Ostravě Zdeněk Pohlreich narazí na burgery tak dobré, že se kvůli nim (skoro) dostane do křížku s policií. Naopak noční můrou pro něj bude dětská restaurace, kde si premiérově objedná smažený sýr. Bohužel, smažák a spol. jsou stále v mnoha restauracích základem „dětského menu“, situace se oproti časům našeho testu nabídky jídel pro děti v restauracích příliš nezměnila.

Zdeněk Pohlreich se podívá také do moderního podniku, kde snad poprvé bude měnit moderní restauraci na starou dobrou hospodu.

Pohlreich: Sám bych tehdy Ano, šéfe! potřeboval

„Natáčení mi dalo spoustu věcí. Začínal jsem s natáčením rok po otevření Café Imperial. Možná bych tehdy Ano, šéfe! sám potřeboval. Za ta léta jsem se dozvěděl spoustu věcí. O sobě, o různých lidech, o České republice. Potkal jsem lidi více nebo méně zajímavé. Ověřil jsem si, že můžu dělat něco, co jsem si nedovedl představit. Dalo mi to alternativní kariéru vedle hospody. V relativně vysokém věku mi to umožnilo prožít spoustu věcí, které bych bez toho už asi neprožil. Budu za to vždycky vděčný, byla to super příležitost,“ říká o natáčení pořadu sám hlavní protagonista. V jeho Café Imperial jsme se s ním před časem bavili i o tom, co říká na vměšování státu do podnikání v gastronomii a Babišovo EET.

Celkem vzniklo 95 dílů Ano, Šéfe! včetně několika návratových. Natočeno bylo přes 4800 minut, tedy zhruba 80 hodin. Zdeněk Pohlreich navštívil nejen restaurace, ale i hospody, školní jídelny, motoresty, učiliště, hotely, penziony a fotbalový klub. Kromě celé České republiky zavítal i na Slovensko, do Mnichova a Chicaga. Ochutnal přes 500 jídel.

Ano, šéfová?

Ano, šéfe! tedy pomalu končí, nicméně FTV Prima po posledních šesti dílech volně naváže novým pořadem Ano, šéfová! Jeho průvodci budou gastronomka a restauratérka Jitka Pagana a její syn Santo, kteří budou podle sdělení televize v pomoci neprosperujícím podnikům pokračovat.


Autor: FTV Prima

Jitka Pagana a její syn Santo budou průvodci nového pořadu FTV Prima Ano, šéfová!

Jitka Pagana dlouhá léta provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před několika lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. „Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci také nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna,“ uvádí TV Prima.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).