Hlavní navigace

Plzeňský Prazdroj stahuje z trhu pětilitrové soudky Pilsner Urquell. Mohou vám prasknout

12. 12. 2018

Sdílet

 Autor: Prazdroj
Pivo obsažené v dotčených soudcích není zdravotně závadné, ale kvůli činnosti kvasinek může dojít k porušení obalu a následnému vytečení či vystříknutí piva.

Plzeňský Prazdroj zaznamenal u několika 5litrových soudků Pilsner Urquell s datem spotřeby 6. 3. 2019 vyboulení obalu způsobené přítomností kvasinek. A přestože je pivo s uvedeným datem spotřeby zdravotně nezávadné, na svém webu doporučuje všem, kteří mají soudek doma, aby se obrátili na infolinku společnosti, kde se dozví, jak dále postupovat.

Upozornění se týká výhradně malých pětilitrových soudků značky Pilsner Urquell, a to šarží L9 249 a L9 250 s datem minimální spotřeby 6. 3. 2019.

Informace je uvedena na horním víku soudků.

Samotné pivo není závadné

Produkt je zdravotně nezávadný, kvasinky se do soudků dostaly v průběhu jejich plnění na stáčecí lince díky technické závadě, a to ze vzduchu, kde jsou běžně přítomny. Jedná se o druh, který se běžně používá v potravinářské výrobě, v balení však není žádoucí.

U některých soudků z uvedené šarže může vlivem činnosti kvasinek dojít k porušení obalu (deformaci či prasknutí obalu, popř. uvolnění plastových částí) a následnému vytečení či vystříknutí piva. „Podle zkušeností Prazdroje je většina soudků k dnešnímu dni již spotřebiteli zkonzumována, společnost se přesto rozhodla vzhledem k nadcházejícímu období vánočních oslav spotřebitele veřejně informovat, aby minimalizovala případné nepříjemnosti spojené s vytečením piva,“ uvedla tisková mluvčí Plzeňského Prazdroje Jitka Němečková. 

Pokud jste si uvedený produkt koupili, kontaktujte infolinku Plzeňského Prazdroje, tel. č. +420 222 710 159 nebo e-mailem info@prazdroj.cz, kde se dozví jakým způsobem dále postupovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).