Hlavní navigace

Oborová zdravotní pojišťovna spustila virtuální pobočku

3. 5. 2022

Sdílet

 Autor: OZP
Potřebujete u zdravotní pojišťovny změnit údaje, podat přehled OSVČ či přihlásit novorozence? U OZP to nově jde i na dálku prostřednictvím takzvané virtuální pobočky.

Virtuální pobočku už více než rok nabízí RBP zdravotní pojišťovna a nově ji zavedla také Oborová zdravotní pojišťovna (OZP). 

Klienti těchto zdravotních pojišťoven, ale i ti, kteří klienty nejsou, avšak o služby pojišťovny mají zájem, se mohou s operátory pojišťovny spojit prostřednictvím videohovoru. Značnou část agendy proto mohou vyřídit na dálku z pohodlí domova a nemusejí chodit na pobočky zdravotních pojišťoven.

Mezi záležitosti, které lze vyřídit, patří například:

  • podání Přehledu OSVČ, 
  • konzultace ohledně vyřízení příspěvků na preventivní programy,
  • sjednání cestovního a úrazového pojištění,
  • přihlášení novorozence,
  • nahlášení změny údajů.
V rámci videohovoru lze pomocí obrazovky sdílet i různé dokumenty.

Zdroj: OZP

„Propojení jak s našimi klienty, tak i se zájemci o zdravotní pojištění u OZP prostřednictvím videohovorů je další pohodlnou alternativou k fyzické návštěvě na našich kontaktních místech, která jsou důležitou součástí vztahu pojištěnec – zdravotní pojišťovna,“ uvádí generální ředitel OZP Radovan Kouřil s tím, že virtuální pobočka znamená další cestu pro snadnou, moderní a bezpečnou komunikaci se zdravotní pojišťovnou.

Ten, kdo chce virtuální pobočku OZP navštívit, potřebuje mobilní telefon, tablet, notebook nebo počítač s přístupem k mikrofonu, kameře a internetu.

Následně může kliknou na web virtuální pobočky, kde si zájemce vybere účel návštěvy, čas videohovoru a vepíše své kontaktní údaje. Po vytvoření rezervace je odeslán zájemci o schůzku ověřovací e-mail a po jeho potvrzení obdrží odkaz pro připojení v daném termínu,upozorňuje OZP v tiskové zprávě.

OZP má více než 740 tisíc klientů a je 3. největší zaměstnaneckou pojišťovnou v ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka Vitalia.cz. Vystudovala žurnalistiku a češtinu na Univerzitě Palackého v Olomouci, pracovala v Deníku, na webu TV Nova a iDNES.cz. Píše o zdravotnictví. Je držitelkou novinářských cen Psychiatrické společností ČLS JEP za rok 2021 a 2022. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).