Hlavní navigace

Názor k článku Nekojím. Jsem vážně zrůda? od Terezie - Já si myslím, že je pravda někde uprostřed....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2015 8:46

    Terezie (neregistrovaný)

    Já si myslím, že je pravda někde uprostřed. Mateřské mléko je pro miminko určitě ta nejlepší výživa a přínos pro imunitu, jaký mu matka může dát. Kdo chce toto zpochybnit, pak lže sám sobě. Na druhou stranu je pravda, že kojení zdaleka není tak přirozenou záležitostí, jak to většinou podávají média a okolí. Někdy to prostě nejde a víc nemá cenu na tom řešit. Co ale nepochopím, je, když žena učiní rozhodnutí nekojit pouze z vlastní sobeckosti (nechce se jí, nechce si zničit prsa, chce kouřit apod).

    Autorka má ale pravdu v tom, že kolem kojení dnes vzniká jakási hysterie, kdy každá nekojící žena musí mít pocit méněcennosti a selhání... A to je samozřejmě špatně. Souhlasím s tím, že je to každého věc, to je, jako kdybyste někomu museli vysvětlovat, proč nejíte maso nebo se oblékáte tak, jak se oblékáte.

    Jinak co se výhod a nevýhod krmení z lahvičky týká, mně osobně to teda hrozně štvalo, všechno to vymývání a sterilizování... Vyndat prso je přece jenom jednodušší :-) Je určitě výhoda, že při krmení lahvičkou člověk není tak svázaný a má větší "volnost pohybu", ale já jsem fakt ráda, že se mi podařilo se ke kojení po neúspěšných začátcích vrátit. Nemyslím to nijak zle ani nechci v nikom vyvolat nějaké negativní pocity, jen píšu svou zkušenost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).