Hlavní navigace

Nejlepší koktejl ČR? Ten s mrkví a sedmikráskou

9. 6. 2015

Sdílet

 Autor: Shutterstock
Chcete pít něco lepšího než vodu se šťávou, ale chybí vám nápady a netradiční suroviny? Okoukněte triky od nejlepších barmanů a použijte to, co máte na zahradě nebo ve spíži.

Také občas sáhnete po shakeru a snažíte se z mála vytvořit dílo hodné bohů? Dnes byste mohli být úspěšní. Aktuální trendy totiž velí: využij svou zahrádku a třeba i čaj.

Nejoblíbenější ingrediencí letošní sezóny je bezpochyby mrkev, která se stala základem hned čtyř koktejlů, z nichž se dva umístily na stupních vítězů v Národním kvalifikačním kole Mattoni Grand Drink 2015. Koktejl Forbidden Flowers Achima Šipla, který kvalifikaci vyhrál, bude reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů, které se uskuteční 20. – 21. června v Praze.

Využijte zeleninu, bylinky a čaj

Barmani z celého světa při přípravě zdravých nealkoholických koktejlů rádi experimentují s kvalitními čaji. Potvrdil se ale i trend užívání různých druhů zeleniny, bylinek, ale i květin. Ukazuje se trend používání sorbetů a někoho může překvapit koktejl obsahující slad. Velmi žádané jsou málo sladké koktejly, které jsou pro barmany mnohdy skutečnou výzvou, a reflektují poptávku po méně kalorických koktejlech, které jsou ideální pro zdravý životní styl. Co se nemění, je použití minerální vody, jejíž bublinky vynesou vůni koktejlu k okraji sklenice, čímž okouzlí chuťové smysly.

A jaké jsou tři nejlepší nealkoholické koktejly České republiky? Najdete je i s recepty v naší fotogalerii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).