Hlavní navigace

Názor k článku Nejdražší sůl není z moře, je z Podravky od Tonda - Proč? Abych se dobral toho co se článek...

  • 15. 1. 2013 22:19

    Tonda

    Proč? Abych se dobral toho co se článek snaží naznačit, že kořenící směs je díky obsahu soli předražená. Nákupní cena výrobce je irelevantní, jde přece o to jak je hotová směs předražená a kolik případně ušetřím, pokud si srovnatelnou směs smíchám sám.

    tím, že jsou dochucovadla směsi, má z mého pohledu každá složka stejnou hodnotu (v Kč) - to je naprosto zcestný pohled, každá složka má svojí danou cenu, která ovlivní výslednou cenu produktu. Když si dám v hospodě biftek s bramborama řekněme za čtyři stovky, tak to podle stejné logiky znamená, že mě natáhli a prodali mi porci brambor za dvě kila? To asi ne, že.

    To, že kořenící a marinovací směsi obsahují ve většině případů tolik soli mě taky vadí, ale apriori to neznamená, že každý jeden takový produkt je předražený.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).