Hlavní navigace

Nové nealko pivo Birgo: chuť od Mattoni, vyrobeno v Budvaru

Sdílet

 Autor: Se svolením Mattoni 1873
Nealkoholické pivo, které se před časem objevilo na trhu, je výsledkem několikaměsíční spolupráce dvou silných hráčů na poli s nápoji, Mattoni 1873 a Budějovického Budvaru. V čem je Birgo unikátní?

Dvě české ikony, Mattoni a Budvar, se spojily, aby na trh přinesly ochucené nealkoholické pivo. Novinka s unikátním příchutěmi je už pár týdnů na trhu. Jak chutná a jak vůbec k zajímavé spolupráci došlo?

Dva silní hráči poprvé spolu na trhu s jedním výrobkem

Několikaměsíční vývoj novinky zpečetily podpisy zástupců Mattoni 1873 a národního pivovaru Budějovický Budvar už před Vánoci 2021. Jde o dosud zcela ojedinělé propojení dvou tak významných zástupců světa alkoholických a nealkoholických nápojů, jejichž historická tradice sahá do 19. století.

„Ze spolupráce s Budějovickým Budvarem jsem nadšen. Vyvinuli jsme fascinující, skvěle chutnající, prostě ten nejlepší produkt a já jsem šťasten, že naše firma může nyní spotřebitelům přinést kompletní nabídku všech druhů nealkoholických nápojů. Mattoni si zakládá na inovacích a dlouholeté znalosti chuťových trendů na trhu a v Budvaru jsme našli toho nejlepšího partnera, který nám pomůže vykročit novým směrem,“ neskrýval nadšení Alessandro Pasquale, generální ředitel Mattoni 1873 už začátkem tohoto roku.

Výroba nealko piva Birgo

Autor: Mattoni

Tehdy ale ještě nechtěl prozradit detaily spolupráce. Dnes už víme, že Mattoni a Budvar pracovaly na vývoji nového výrobku z kategorie tzv. beermixů, který je určen primárně pro české milovníky ochucených nealkoholických piv. Jmenuje se Birgo.

Birgo nabízí i unikátní příchuť

Pivní základ vychází z receptury piva Budvar nealko. Značka Mattoni využila své bohaté zkušenosti s chuťovými preferencemi spotřebitelů a pečlivě vyladila konečné příchutě, protože hořkost nealkoholického piva vyžaduje speciální kombinace chutí i jejich intenzitu. Vedle dvou tradičních a oblíbených citrusových mixů Grapefruit a Citron-Limetka se Birgo objevuje i v jedinečné variantě Mango-Limetka, kterou na českém trhu žádný jiný výrobce nenabízí.

Vizuál nového produktu

Autor: Se svolením Mattoni 1873

Složení Birgo podle výrobce odpovídá trendům kategorie beermixů a posouvá je ještě dále, ať už důrazem na svěží chuť s nižším než obvyklým obsahem přidaného cukru, nebo naopak vyšším podílem pivní složky v nápoji.

Novinka se vyrábí výhradně v Budějovickém Budvaru, a to na nové, moderní lince s hodinovou kapacitou 55 000 plechovek, jejíž instalaci oznámil pivovar začátkem roku.

Birgo fandí recyklaci a zálohování

Birgo je jako první nealko pivo v České republice baleno do papírových multipacků, jež navíc neobsahují lepidlo. Jedná se o technologii tzv. wrap-around s obsahem recyklovaného papíru, jejíž použití ušetří 16 % uhlíkové stopy oproti klasickým plastovým fóliím. Samotný materiál plechovek pak obsahuje 74 % recyklovaného hliníku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).