Hlavní navigace

Názor k článku Mikrovlnka, nebo sporák? Je to jedno od Miloslav Ponkrác - Ale houby s octem. Většina vědců nezná ani pořádně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2014 10:41

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Ale houby s octem.

    Většina vědců nezná ani pořádně principy vědeckých metod a jejich statistického zpracování.

    Neglorifikujte si vědu.

    Věda byla kvalitní v době, kdy to dělali výjimeční lidé. Máte-li dnes desítky, možná stovky miliónů vědců, bude mezi nimi stejné rozložení povah i schopností jako mezi běžnými lidmi.

    To je většina šedý průměr až podprůměr, většina se poveze, mezi nimi bude pár procent baronů prášilů, možná pár procent opatrných.

    Stejně jako nadměrný počet vysokoškoláků plodí nízkou kvalitu vzdělání, tak vysoký počet vědců plodí stjeně nízkou kvalitu vědeckých výstupů.

    Velikost vědce je dnes hodnocena toliko pouze pomocí grafománie vědce. Nikoho nezajímá přínos vědce, hodnotí se pouze počet písmenek, tedy počet odborných prací. Bez ohledu na kvalitu prací.

    Až zase příště uslyuším v televizi nebo budu číst „Univerzita Karlova dělá nejlepší vědu, protože má největrší počet odborných prací.“ – opět si jako vždy vzpomenu, že vědec nemusí být dnes kvalitní ani přínosný, ale hlavně musí umět expresně zvracet písmenka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).