Hlavní navigace

Názor k článku Masové očkování potřebuje neočkované a jiné paradoxy od Taky skoro doktor - Opominul jsem komentovat vaše shrnutí "Jinými slovy tvrdíte,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 3. 2014 19:42

    Taky skoro doktor (neregistrovaný)

    Opominul jsem komentovat vaše shrnutí "Jinými slovy tvrdíte, že vakcína s účinností 94-100% a 15-20 let trvající ochranou nezajistí cílenou imunitu potenciálním matkám, ale pokud s ní očkujeme téměř všechna roční miminka, poskytuje dlouhodobou a neprůstřelnou imunitu celé populaci. Dává to smysl?"

    Ano dává.

    Mít 15-20 let chráněnou celou populaci to smysl dává.
    Pokud se někdo bude potom cítit ohrožený ( opravdu se shodou okolností může v jeho okolí vyskytnout jeden z těch deseti případů za rok ) pak mu nic nebrání se nechat očkovat. Blízké kontakty mají to očkování zdarma.
    Pro ostatní je to riziko malé, ale pokud usoudí, že by jejich zdraví mohlo být ohroženo, pak jim v kterémkoli očkovacím centru bez problémů naočkují booster dávku.(ale to už je za hotové). Co bychom neudělali pro zdraví, že.
    Ale co když zrovna narazíme na notorickou odmítačku, nebo silnou alergičku??? Co s ní budeme dělat?
    Necháme ji šířit nemoc nebo nedej Bože porodit deformované dítě? Potrat, co tomu řekne papež nebo Jehova. (ohne sranda, těch věřících je taky hodně a tvrdě hájí svá práva)
    VB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).