Hlavní navigace

Názor k článku Luštěniny: dobrý důvod k namáčení od Jarda_P - "Budeme-li se držet starých známých zvyků našich předků,...

  • 10. 11. 2012 12:46

    Jarda_P

    "Budeme-li se držet starých známých zvyků našich předků, přesvědčíme se i v případě luštěnin, že příprava potravin měla dříve, i bez současné úrovně poznání, svou logiku. V případě luštěnin je to jejich namáčení před přípravou příslušných pokrmů. To výrazně snižuje přítomnost zmiňovaných oligosacharidů způsobujících nepříjemnou plynatost, neboť oligosacharidy jsou ve vodě rozpustné. "

    Tak me tak napda, jestli nasi prakticti predkove nenamaceli lusteniny i proto, aby se daly uvarit. Nevim, jestli autor nekdy zkousel uvarit nepredmacene fazole, ale asi by si to mel vyzkouset. Mozna, ze tak za tri dny budou uvarene.

    BTW, pokud nekdo po lusteninach prdi, jak Pucalkovic Amina, mel by je namacet ve vode s trochou jedle sody, cert vem vitamin B1.