Hlavní navigace

Lidl spustil e-shop pro všechny. Jídlo v něm ale nekoupíte

20. 9. 2017

Sdílet

 Autor: Lidl
Společnost Lidl dnes sputila svůj dlouho čekávaný e-shop. Kdo by ale čekal, že v něm najde především jídlo, ten by se mýlil. Prodává zde jen spotřební zboží.

Před osmi dny spustil řetězec Lidl pilotní provoz svého e-shopu. Od 12. září jej tak testovali jeho zaměstnanci (byť přístupová hesla unikla a kolovala na internetu a objednávat tak mohl prakticky kdokoliv. E-shop testoval i náš sesterský server Podnikatel.cz). „Start prvního Lidl e-shopu ve střední a východní Evropě znamená novou etapu v rozvoji Lidlu nejen v České republice. Pevně věřím, že zátěžová zkouška v podobě devíti tisíc pěti set zaměstnanců a jejich nejbližších pořádně otestuje všechny systémy jak na straně e-shopu, tak v našem logistickém centru,“ řekl v minulém týdnu Pavel Stratil, generální ředitel Lidl Česká republika. Testování zřejmě nepřineslo žádné větší zádrhely, neboť Lidl právě dnes spustil e-shop v České republice i pro širokou veřejnost.

Galerie: Distribuční centrum Lidlu

Žádné jídlo, jen spotřební zboží

Na adrese www.lidl-shop.cz si ale neobjednáte žádné jídlo, alespoň ne zatím. Aktuálně lze objednávat jen spotřební zboží. A to jak z aktuální nabídky, tak i z nabídky, která se do obchodů teprve dostane. Zároveň můžete objednávat výrobky z právě uplynulých akcí. Cena dopravy začíná na padesáti devíti korunách, při objednávkách nad tisíc korun je zdarma. Doručení probíhá prostřednictvím společnosti PPL z logistického centra v Plzni. Jak to v něm vypadá, vidíte v první fotogalerii.

Devadesát dní na vrácení zboží

Velký důraz Lidl klade na svůj zákaznický servis, kde sází na vstřícnost a osobní přístup své zákaznické linky z kamenných prodejen. I pro e-shop tak platí možnost vrácení nepoužitého zboží až do devadesáti dnů od nákupu.

Galerie: Jak to skutečně vypadá v Lidl e-shopu?

„Spuštění e-shopu je logickým krokem v našem rozvoji. Jsem rád, že Česká republika má výsadní postavení a náš e-shop je vůbec první ve střední a východní Evropě. Pevně věřím, že naši zákazníci možnost on-line nakupování ocení, ale zároveň nám zachovají věrnost i v našich kamenných prodejnách,“ řekl ke startu českého e-shopu Pavel Stratil.

Zdroj: TZ Lidl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).