Hlavní navigace

Názor k článku Lékaři se bojí říct, co si skutečně myslí o očkování od IT - Kdyz pravdu rika blazen (cti "seriozni" server) stava...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2016 4:05

    IT (neregistrovaný)

    Kdyz pravdu rika blazen (cti "seriozni" server) stava se z pravdy snad lez?

    Lide se nerodi s patentem na pravdu. Pokud to s ni mysli vazne, odlozi zaslepenost ve vlastni nazory a slepou viru v uznavane autority, priblizi se k ni vetsinou zkoumanim vlastnich i cizich nazoru a presvedceni at jsou jakekoli (pokud jim ovsem vlastni egoismus a presvedceni tu pravdu zkoumat dovoli). Na konci toho zkoumani se jim take muze stat, ze prijdou na to, ze zadna univerzalni pravda neexistuje.

    Co jeden vidi jako barevne, druhy vidi jako cernobile a treti nevidi vubec.
    Pritom kazdy ma "svoji" pravdu. Stejne tak to co jednomu cloveku pomuze, druhemu muze uskodit (at je to ockovani nebo cokoliv jineho).

    Proc lide slepe veri tomu co je uci nekdo ve skole? Proc lide pokladaji zavery vedy jako dukaz nezpochybnitelne pravdy, kdyz vedu delaji omylni lide? Proc jsou lide nepoucitelni i kdyz znaji svoji historii?

    Jeden priklad za vsechny: roku 1930 byla objevena uzasna ekologicka chemikalie, ktera nereagovala s zadnou latkou v okolnim prostredi a proto neskodila. Ta zazracna latka se jmenovala freon...

    Misto zbytecnych slov radsi pridam par citatu Jeana-Jacquesa Rousseaua, ktere tuto "diskusi" a problematiku ockovani dle meho nazoru vystihuji:

    "Egoismus je pramenem a principem vsech nasich hnuti, rodi se s clovekem a neopousti ho, pokud zije."

    "Bez uprimnosti je jakakoli diskuse pouhy zvast."

    "Clovek si nepreje to, co neni schopen poznat."

    "Jakmile sluzba obci prestane byt hlavni obcanskou povinnosti a jakmile obcane slouzi radeji svou penezenkou, nez svou osobou, stat je jiz blizek zkaze. Maji-li jiti do boje, zaplati si obcane vojsko a zustanou doma, maji-li jiti do statni rady, jmenuji si zastupce a sedi doma. Svou lenosti a svymi penezi nakonec zpusobi, ze maji vojaky, kteri vlast zotroci, a zastupce, kteri ji prodaji... Jakmile se narod dava zastupovat, prestava byt svobodnym, prestava existovat."

    "Nikdy jsem nemyslel, ze by svoboda cloveka zalezela na tom, aby delal, co chce, nybrz spis v tom, aby nikdy nedelal, co nechce."

    Tato diskuse totiz neni o ockovani, ale o svobode. A ja se ptam: zijeme ve svobodne zemi? Podle Jeana-Jacquesa Rousseaua evidentne nikoliv...

    P.S.
    to vyhledani originalu rozsudku az takovou praci neda.
    V clanku je odkaz na web autorky a tam se dopatrate na clanek o gmc, kde je vse potrebne uvedeno. GMC ze svych stranek odkaz na dokument odstranilo (proc to asi udelali?). Zajiste si stahnete i zapisy ze vsech 13 dnu slyseni, ktere jsou k dispozici a vsechny podrobne proctete.

    http://www.jayne-donegan.co.uk/gmc
    http://www.whale.to/vaccine/donegan13.html#Judgement_
    http://www.whale.to/vaccine/donegan3.html

    Kdyz nenajdete to co je na ocich, co vsechno jeste zbyva? :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).