Hlavní navigace

Názor k článku Zázračná polévka miso: japonský recept na zdraví od Miloslav Ponkrác - Já jsem to napsal. 1) Teprve nedávno snížili prudce...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 2. 2015 22:08

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já jsem to napsal.

    1) Teprve nedávno snížili prudce kojeneckou úmrtnost. To při způsobu výpočtu očekávané délky života zahýbá nahoru.

    2) Japonci jsou rasisti. Nikdo jim nekrátí životy mačetami od jiných etnik, ani nedělá teroristické výbuchy za zavedení šaríi. Japonci jsou rasisti důkladní, takže takového přistěhovalce odmítají i sousedi, jeden jako druhý Japonec takovým způsobem, že se raději odstěhuje sám a dobrovolně.

    3) Skvělá péče o seniory. Rody drží pohromadě a nevyhazují nikoho na ulici.

    4) Zatímco v Česku je zvykem co nejvíce nenávidět a závidět, a za každou nenávistnost větu vůči správnému nepříteli vás všude poplácají po zádech. V Japonsku je zvykem se usmívat a tvářit se na druhé příjemně a zdvořile. Mimořádná uctivost a zdvořilost a nehromadění negativních emocí je základním znakem Japonska.

    5) Bezpečnost. Těžko se vám v Japonsku stane, že jste obětí teroristického útoku (tedy opět prodloužení života). Ba dokonce že vůbec potkáte nějaké násilí je nepravdědpobné. V Česku jste venku svědkem násilí každou chvíli. V Japonsku se dokonce ani nekrade na ulici. Souvisí to i s ad 3), ale také s ad 4). Pokud by se objevil jen náznak, japonská policie je velmi rychle na místě a ÚČINNĚ zasahuje. (O to účinnějši, že ji nikdo z rasismu popotahovat nebude.)

    6) Ukotvenost a zakořeněnost Japonců. Japonci se cítí Japonci, ctí tradici a kulturu a jejich svátky. Češi jsou vykořenění, pokud jsou hrdí vlastenci, pomalu je policie a soudy střílí a zavírají za neonacismus či extrémismus. Čechům je neustále vtloukáno do hlavy, že jsou podlidé, mimo jiné také proto, že patří k špatné bílé rase, kterou je třeba potlačovat co to jde. Je třeba Čechům v médiích neustále připomínat, že jsou špatní. Že jsou rasisté, xenofobové, homofobové, násilníci, neonacisté, antisemité, že se špatně chovají k sudetským Němcům, že to, že ono.

    7) Nijak se nepárají s dealery drog, dávájí jim drakonické tresty. O to méně lidí jim umírá na narkomanii.

    8) Nelegální práce je tam drsně trestána, takže většina Japonců pracuje legálně. Zaměstnávání gastarbeiterů je tak silně o kriminál, že to zcela mění pracovní podmínky i vyplácené mzdy.

    9) Kouření je tam v mnohem menší míře.

    10) Pokud pijí alkohol, není to na rozdíl od Česka methanol, či pančovaný denaturák či nejlevnější krabicové víno. Takže daleko menší počet Japonců končí smrtí z alkoholu.

    11) Japonci si cizince hned tak nikam nepustí. Abyste poznali lépe Japonsko, první se musíte naučit japonsky. To dělá slušnou bariéru i ochranu.

    To si myslím, že zcela více než vysvětluje slabých asi 7 % vyššího věku, aniž bychom mluvili o stravě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).