Hlavní navigace

Otestuje se! Co všechno víte o zdraví, bakteriích a orgánech v lidském těle?

20. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Že na viry nejsou potřeba antibiotika a že spousta nakažlivých chorob se šíří skrz neumyté ruce, to nejspíše víte. Ale tušíte, která nemoc způsobená bakteriemi je na světě vůbec nejčastější, co jsou to adenoidy a jak se říká růstovému hormonu? Zjistěte si, jak jste na tom.

Napadlo vás někdy, kolik je vlastně v lidském těle kostí? Možná tohle číslo vysypete z hlavy, ale pokud ne, náš test vám to připomene. 

Na otázku, jaký hormon reguluje hladinu cukru v krvi a je produkován ve slinivce břišní, by nejspíše většina z vás s jistotou odpověděla, že inzulin. Ale jak se jmenuje hormon, který se tvoří ve štítné žláze? To už je pro většinu lidí těžší otázka. 

Udělejte si náš kvíz, stačí zde kliknout a můžete odpovídat

A když zazní slovo astigmatismus – víte, kterého lidského orgánu se může tento problém týkat, nebo se necháte nachytat a v našem testu si tipnete špatně? Chuť si můžete spravit třeba na otázce, jaká bakteriální infekce je na celém světě vůbec nejčastější.

A ne, není to zubní kaz, i když o něm se to také traduje, protože zkažené zuby mají na celém světě miliardy lidí a pro spoustu z nich není vůbec myslitelné, že by dosáhli na stomatologickou péči. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).