Hlavní navigace

Kůži s celulitidou pomáhá masážní olej

11. 9. 2014

Sdílet

 Autor: Isifa.cz
V dalších dílech fotoseriálu o domácí kosmetice se věnujeme kosmetickým problémům, které trápí převážně ženy. Minule to byly strie, nyní přichází na řadu celulitida.

celulitidy zastávám jednoznačně názor, že zbavit se jí dá jedině intenzivním (a vhodně zvoleným) cvičením. Nevěřím proto krémům a gelům, které slibují, že vás „pomerančové kůže“ zbaví, i když budete sedět celý den na gauči. Vím ale o mnohých přírodních látkách, které podporují tok lymfy.

Fotoseriál o domácí kosmetice: Masážní olej na celulitidu

Důležitý lymfatický systém

Správně fungující lymfatický systém je to, co potřebujeme, pokud se chceme zbavit celulitidy. Proto jsem při přípravě masážního oleje proti celulitidě vybírala především esenciální oleje, které tuto schopnost mají – grep, cypřiš a citronová tráva (lemongrass). Nezbytný je i vitamín E.

O esenciálním oleji s vůní grepu již byla řeč v předchozím díle, zmíním se tedy o těch ostatních. Esenciální olej s vůní cypřiše je hojně využíván v kosmetických produktech proti celulitidě. Podporuje totiž tok lymfy, pomáhá tělu bojovat se zadržováním vody a zároveň podporuje odplavení toxinů z organizmu. Využívá se také při léčbě křečových žil.

Lymfatický systém podporuje i esenciální olej, který v obchodech nejčastěji najdete pod názvem „Lemongrass“ – citronová tráva.

Nosným olejem pro náš masážní olej je olej ricinový. Je známý především pro svoji nulovou komedogenicitu, tj. vůbec neucpává póry. Naopak někomu může připadat, že pokožku nepatrně vysušuje. Je ale mezi oleji „jedničkou“ co se týče povzbuzení lymfatického systému.

Masážní olej proti celulitidě
  • 100 ml ricinového oleje
  • 10 kapek esenciálního oleje cypřiš
  • 8 kapky esenciálního oleje lemongrass
  • 5 kapky esenciálního oleje grep
  • 2 kapsle vitamínu E

Při výrobě masážního oleje postačí jen všechny ingredience smíchat a umístit do vhodné nádoby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Studentka Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. Jako redaktorka pracovala pro portál Nazeleno.cz a TopSrovnani.cz. Zajímá ji zdravý životní styl, problematika zdraví a vyvážené stravy, fitness.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).